Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ


Η πρόταση των εταιρειών με φωτοβολταικά σε αγρότες, να ενοικιάσουν χωράφια τους ακόμα και με ελιές τις οποίες θα ξεπαστρέψουν και η κατεδάφιση βουνών, είναι απευθείας εχθρικά για τη φύση και αποτέλεσμα της ασύστολης και ανεξέλεγκτης κατανάλωσης ρεύματος. Άρα πρέπει να μπει ένα στοπ, πρώτα στις ορέξεις για 3 σπίτια του καθενός και άλλα περιττά ματαιόδοξα κάτι που φρενάρει τις ‘’αγορές’’ οι οποίες εμπλουτίζουν τις χωματερές. Έπειτα να γίνει συνείδηση η επικινδυνότητα της αντικατάστασης της όποιας αυτάρκειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Η διαφορά με τα εργοστάσια ΔΕΗ(εκτός από την επιβάρυνση των ρύπων) σχετικά με τη συνέπεια που στοχεύει το διεθνές κεφάλαιο, έγκειται μόνο στο διαμεσολαβητή της υπερκατανάλωσης ,της προώθησης βλαβερών προϊόντων.

Τέτοιου είδους προτάσεις για ‘’εμφύτευση’’ φωτοβολταικών γίνονται αυτομάτως αποδεκτές από τους γαιοκτήμονες αφού η τιμή του λαδιού πλέον έχει πάρει την κατιούσα με τους κατοχυρωμένους προδότες της Ένωσης Συνεταιρισμών, απαιτώντας τα νέα οικονομικά δεδομένα από τους αγρότες να υποκύπτουν σε επιπλέον εργασίες έχοντας τη γη σαν είδος πολυτελείας μπροστά στις σημερινές πιέσεις. Η ερήμωση χωραφιών λόγω μη αξιοποίησής τους γεωργικά, θα φέρει τέτοιου είδους καταπάτηση στην ήδη παραδοσιακή και αχαλίνωτη τσιμεντοποίηση της γης(κάτι που δεν κατακρίνει η ’’ πράσινη’’ φιλοσοφία προωθώντας έστω το χτίσιμο οικολογικών σπιτιών προσαρμόζοντας παράλληλα τις τιμές της δημιουργίας τους στη ρεαλιστική οικονομική εξαθλίωση των πολλών) . Επιπρόσθετα, οι εταιρείες ωθούν τους μικρούς ιδιόκτητες γης στη λήψη δανείων για την εγκατάσταση φωτοβολταικών με αποτέλεσμα να επωφελούνται οι τράπεζες και οι εταιρείες στα πλαίσια μιας γενικότερης χρεοκοπίας .

Νόμιμη λοιπόν η εμφύτευση και η συγκεκριμένη αξιοποίηση που προσαρμόστηκε για τις πολυεθνικές. Όπως στην περίπτωση που χωράφια τα οποία ορίστηκαν από το δασικό ως μη εκμεταλλεύσιμα γεωργικά και τα οποία μη μπορώντας οι ιδιοκτήτες τους να αποχαρακτηρίσουν μέσα από μια χρονοβόρα νομική διαδικασία, εξουθενώνονται και τα πουλούν. Στην πράξη συνήθως εντοπίζουμε αγοραστές τους (οι οποίοι δεν είναι καθόλου αφελείς που αγοράζουν τέτοια χωράφια),να καταφέρνουν σχεδόν αυτόματα τον αποχαρακτηρισμό λόγω πελατειακών σχέσεων άρα οικονομικής ισχύος. Επιχειρηματίες εταιρειών έχουν έτοιμα στρωμένα χαλιά για μπίζνες μέσω της ελαστικότητας του ορισμού της γης ή λόγω των υποχθόνιων συναλλαγών. Επίσης, την ίδια ελαφρότητα συναντούμε και με την αρχαιολογική υπηρεσία η οποία έδειξε το ‘’αρχαιολογικό της ενδιαφέρον’’ μέσα από ‘’αρχαιολατρικές’’ ελληνικές διαδικασίες πελατειακής εξυπηρέτησης (βλέπε περίπτωση Στέγγου ο οποίος τσιμεντοποίησε περιοχή στον Ξερόκαμπο την οποία πρώτα αποχαρακτήρισε όπως συνέβη και στη Χαλκιδική με την ξενοδοχειακή του μονάδα όπου κατασκεύασε σε δασική έκταση).

Παρατηρώντας αυτό τον παρασιτισμό να δρα ανενόχλητος ,προστίθενται νέες εξελίξεις με υπόνοιες αυξήσεων στους φόρους των χωραφιών μέχρι και 1000%.

Ο ανθρωποφάγος προγραμματισμός ενίσχυσης κεφαλαίου οδεύει συμπερασματικά στην παραχώρηση της γης και όχι μόνο, στους μεγαλοτσιφλικάδες, στις εταιρείες, στήνοντας σκλαβάκια μονοπωλίων, προκειμένου να γίνουν απολύτως ελεγχόμενα από τους διορισμένους (εσωτερικούς)εκ των άνω(εξωτερικούς) της συσσώρευσης πλούτου έχοντας εκείνοι πια έτοιμα εργατικά χέρια για απορρόφηση, αφού όλα πλέον τους ανήκουν.

Νόμιμο δηλαδή είναι η γραφειοκρατία και οι αμφιλεγόμενες θεωρίες που γεννά η καταστροφή της ‘’ ανάπτυξης’’, ο όλεθρος του δυτικού προτύπου. Ανεπίσημα ανήθικο όμως προς τη φύση(προσαρμογή των ηθικών αξιών), άρα και σ’ εμάς που θα τρεφόμαστε όλο και περισσότερο με μεταλλαγμένα, ψεκασμένα ή στην καλύτερη εκδοχή με μέτριας ποιότητας τροφή αφού δεν θα υπάρχει χωράφι-φάρμα με ζώα, κηπευτικά και ελιές, εκτροφής και καλλιέργειας της επιλογής μας.( Να υπενθυμίσουμε πως με την ‘’πράσινη’’ λογική εισβάλει στην κατανάλωση και η βιοτεχνολογία των πολυεθνικών η οποία προωθεί τα φυτοφάρμακα και τους μεταλλαγμένους σπόρους . Η τακτική αυτή ξεκίνησε για τη βοήθεια τριτοκοσμικών χωρών με αποτέλεσμα να ενισχύονται μόνο εκείνες της δυτικής ανάπτυξης). Η πράσινη ανάπτυξη έχοντας σα δεδομένο το βίαιο έλεγχο της γεωργίας μέσω της εμπορευματοποίησής της ,σταθεροποιεί τη χρήση φυτοφαρμάκων(με τα βιολογικά να εκμεταλλεύονται την επικινδυνότητα των ψεκασμένων στην υγεία ανεβάζοντας ακραία τις τιμές τους. Και αυτές οι τιμές, με την ταμπέλα του βιολογικού η οποία δε μπορεί ποτέ να πληροί το ποσοστό του 100% άριστης ποιότητας, αφού περικλείονται εκείνα τα προϊόντα κατά την ανάπτυξή τους από άλλα ψεκασμένα χωράφια που τα επηρεάζουν με τη μεταφορά του ανέμου ενώ εκτίθενται σε μολυσμένους υδροφόρους ορίζοντες που μεταφέρουν δηλητήρια).

Η αλώβητη και σε αρχικά μόνο στάδια αρρωστιάρα χώρα(έχοντας ορίσει τα αφεντικά τον πήχη του χείριστου), παρουσιάζεται ως ‘’πρωτογονιστική’’ με πειστικό κριτήριο και πρότυπο τη δυτική φιλοσοφία. Η προπαγάνδα πέτυχε. Η ανάπτυξη δεν εισβάλει ως ιδεαλιστική-ηθική καλλιέργεια, ως πνευματικότητα, δημιουργία με τη δύναμη της συντροφικότητας, αλλά έχει άξονα την απορρόφηση ενός χρόνιου αφομοιωμένου-υπαρξιστικού για τους ανθρώπους στόχο τον οποίο επαναφορτίζει η εκάστοτε κάστα εξουσιαστών.Η αμφισβήτησή του πεθαίνει στην εσωστρέφεια, στην ομοιογένεια της αποδοχής ,στην αποδοχή της ομοιογένειας

Η ‘’αρχέγονη’’ κατάσταση τέτοιων χωρών είναι αυτό που μένει ακόμη όρθιο μπροστά στην παγκόσμια τάξη. Χλευάζοντας την πλαστικοφαγία των δυτικών, δε συνειδητοποιούμε πως υπάρχει ακόμη αυτό το περιθώριο ανωτερότητας, ως απόρροια του μη ολοκληρωτικού ακόμα κοινωνικοοικονομικού ελέγχου. Άβουλα αμερικάνικα ‘’κρέατα’’, καταπίνουν άρρωστα πλαδαρά ζώα και λαχανικά που βλέπουν μόνο στην tv φυτεμένα, με το στρατό-αστυνομία να φυλά όλο αυτό το απονεκρωμένο ‘’ανθρώπινο’’ εκτροφείο από ξώφαλτσες ανασφάλειες, γόνους της αιχμηρότερης βίας . Νιώθοντας εμείς ευτυχείς γι’ αυτό, θα είναι ακόμα οδυνηρότερο το να αναγκαστούμε από τα πάνω να υποκύψουμε σε τέτοιες καθημερινότητες κι όχι έπειτα από χρόνια δρομολογημένη γαλούχηση. Το μεταίχμιο της επιβολής πέφτει πάντα πολύ βίαιο. Ώσπου δε θα ‘χουμε καλλιεργήσιμη γη και ελεύθερο μη χρεοκοπημένο χρόνο.

Επίσης, η κατεδάφιση βουνού είναι κάτι εχθρικό στο περιβάλλον κι ας χαρακτηρίζει ο καθένας νόμιμες ή παράνομες τέτοιες κινήσεις. Η μόλυνση θα είναι έμμεση μέσα από τη γενικότερη ασυδοσία της χρήσης του ρεύματος που κινεί μηχανές βλαβερές , παράγει πλαστικό που καταναλώνεται ασυνείδητα, κάνει ανεξέλεγκτη χρήση βλαβερών ακτινοβολιών.. .Το ΧΥΤΑ δεν είναι απάντηση στο πλαστικό και γενικώς στα απορρίμματα (βλέπε χωριό Ελληνικό και περιπτώσεις που τα σκουπίδια μετέφεραν τη μόλυνσή τους σε υδροφόρο ορίζοντα).

Οδεύοντας όλα πράσινα, ποιά η αναγκαιότητα δημιουργίας νέας μονάδας ΔΕΗ στον αθερινόλακο?(Ρητορικό). Ακόμα, το νέο τρικ των αγορών θα φέρει τεράστια κέρδη αφού τα φωτοβολταικά πωλούνται σε ασύλληπτες τιμές ώστε να μη μπορέσουν να αγοραστούν για ατομική χρήση, κι έτσι προς το παρόν το αναλαμβάνουν οι εταιρείες ώσπου να χορτάσουν την πρώτη τους εμφάνιση με μαζικές πωλήσεις μέσω χορηγιών του κράτους, σε δεύτερη φάση με άνοιγμα για ατομική χρήση όπου οι τιμές ως φρέσκες θα είναι απρόσιτες για τους πολλούς μέχρι σε τρίτη φάση να ρίξουν σταδιακά το κόστος τους και να υπάρχουν σε κάθε σπιτικό ώσπου να πρηστούν τα καπιταλιστικά ινία, να ρεφτούν και να έχουν νέο προϊόν για απορρόφηση(διαρκές κύριο πιάτο). Θα μπορούσαμε λοιπόν πρακτικά, από τώρα να έχουμε στα χέρια μας εκείνα τα φωτοβολταικά για ατομική χρήση σε λογική τιμή ,ώστε να μην επιβαρυνόμαστε από χρέη για επιχορηγήσεις(όμως ο εκάστοτε κυβερνητικός δήμιος εκπρόσωπος υποχρεούται να υπακούει στις ‘’αγορές’’) .Η θέση αυτή όμως είναι ρεφορμιστική αφού συγκροτεί ένα γενικότερο παρασιτικό σύστημα οικονομίας στις πλάτες των κατώτερων τάξεων. Οι μηχανές θα μπορούσαν να δουλεύουν κι εμείς απλά να τις παρακολουθούμε, παράγωντας αυτές κι εμείς απλά παραλαμβάνοντας τα προϊόντα τους δίχως συναλλαγές. Διακόπτοντας λοιπόν την έλλειψη,διακόπτεται η ψευδαίσθηση του ευφήμερου παιδισμού κατανάλωσης, άρα η υπερβολή που ορίζει την υλική ανταγωνιστικότητα και υπερηφάνεια. Την αξία της ύλης που χρίζει την ποιότητα της ανθρώπινης ζωής με κοινωνικά-υλικά status. Όμως επειδή οι λίγοι τα θέλουν όλα, τίθεται ζήτημα διεκδίκησης της γης σε πλαίσια άνισης μοιρασιάς κι όχι κοινοκτημοσύνης. Επομένως η απόκλιση είναι θέμα ταξικό που συντηρείται από τον εκβιασμό του κεφαλαίου, το οποίο δεν προσφέρει τίποτα αφιλοκερδώς, τίποτα από όλα εκείνα που αυτόματα προσφέρθηκαν στους γιάπηδες και βαφτίστηκαν ιδιοκτησία ενώ τα έχτισαν άλλοι. Το χρήμα είναι η κληρονομική μας σκλαβιά, το χρήμα και το στέμμα-κληροδότημα της μπουρζουαζίας.

Κατεδαφίσεις βουνών και ξερίζωμα καλλιεργημένων χωραφιών, θα ‘χει σαν αποτέλεσμα τον πλήρη έλεγχο της διατροφής και της κατάστασης της υγείας , εν ονόματι της φιλελεύθερης δουλείας .

Είναι κοινή η βία που δεχόμαστε και τραγελαφική η ιδέα των κομμάτων με τις εκλογές τους που μας θέλει διασπασμένους.

Υ.Γ. 1: 1638 αιτήσεις κατατέθηκαν για εγκατάσταση φωτοβολταικών στην Κρήτη.1216 κρίθηκαν θετικές και τελικά 8 εγκρίθηκαν. Στην οκτάδα διακρίνονται τρεις, με το όνομα του καινούριου στο προσκήνιο της Δυναστείας Πετράκη κι αυτός λόγω βασιλικής γονιδιακής αλληλεγγύης .Πίσω από το όνομα λοιπόν του Γιάννη Πετράκη κρύβεται όλο το τζάκι διαφυλάσσοντας ο ίδιος διακριτικά την όποια υπόνοια συνέχισης επιβολής της δυναστείας από τα παραδοσιακά στον νομό αφεντικά της. Είναι προσεκτική η κάθε της κίνηση διατηρώντας τους τίτλους του άριστου DNA.

Υ.Γ.2:Ανακοινώθηκαν οι εργασίες κατασκευής του φωτοβολταϊκού σταθμού ισχύος 80,0KW της εταιρείας "Πετράκης και ΣΙΑ Ε.Ε."

Ανακοινώθηκαν οι εργασίες κατασκευής του φωτοβολταϊκού σταθμού ισχύος 80,0KW της εταιρείας "Πετράκης και ΣΙΑ Ε.Ε."

Θέση πρώτου έργου:

Ανάλουκα, Κτηματική Περιφέρεια Παλαίκαστρου, Δήμος Ιτάνου, Ν. Λασιθίου

Εξοπλισμός:

· Φωτοβολταϊκά πλαίσια YINGLI SM YL 230 29b-1

· Inverter:SMA Sunny Tripower 17000TL-10

· Σύστημα Σταθερών Βάσεων Alumil

Θέση δεύτερου έργου:

Χαλικιάς-Σελάδες, Δήμος Σητείας, Ν. Λασιθίου

Εξοπλισμός:

· Φωτοβολταϊκά πλαίσια YINGLI SM YL 230 29b-1

· Inverter:SMA Sunny Tripower 17000TL-10

· Σύστημα Σταθερών Βάσεων Alumil

Θέση τρίτου έργου:

Καμίνια, Δ.Δ. Πισκοκέφαλου, Δήμος Σητείας, Ν. Λασιθίου

Εξοπλισμός:

· Φωτοβολταϊκά πλαίσια YINGLI SM YL 230 29b-1

· Inverter:SMA Sunny Tripower 17000TL-10

· Σύστημα Σταθερών Βάσεων Alumil

antiMATer

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου