Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΙΛΩΤΕΣ

ΤΗΣ ΓΗΣ ΟΙ ΚΟΛΑΣΜΕΝΟΙ

ΓΡΟΘΙΑ ΣΤ’ ΑΦΕΝΤΙΚΟ

ΠΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΦΟΒΟΥΣ ΣΠΕΡΝΕΙ


Αφεντικά δε βρίσκονται μόνο στους συνεταιρισμούς αλλά και στο ρόλο του γαιοκτήμονα, μεγαλοεργάτη-μικροαφερντικού.. που μας θυμίζει εποχές Μανωλάδας. Μπορεί να μη μιλάμε για εμπόριο εργατών, όμως τεράστια γκάμα φτηνών ΄΄τεμαχίων΄΄ έχει εγκατασταθεί έτοιμο να υποστεί τη βίαιη ελαιοκομική των ντόπιων μετά από την εξαθλίωση των πολέμων ακόμα και για 15e (και μετά κλαίγεσαι που σου ξεσηκώνει τι βίλα).«Σε πληρώνω να πληρώσεις τον μεσολαβητή που θα πληρώσει τον μεσάζοντα που θα πληρώσει τον εργολάβο που θα πληρώσει τον πληρωμένο δολοφόνο» εν προκειμένω την ουκρανική μαφία. Έτσι πάει το κόλπο... Ο μεγαλογεωκτήμονας, ο μεγαλοαγρότης, ο μεγαλομεσάζοντας, ο μεγαλομανάβης, ο μεγαλοταβερνιάρης, ο μεγαλοκαταβόθρας πελάτης αγνοούσαν το θαύμα της φύσης που συντελούνταν πίσω από τις πλάτες τους: παραχώνεις εργάτες και φυτρώνουν σπαράγγια! Ω ναι... εν τη αγνοία τους τα πρωτοκοσμικά σαγόνια καταβροχθίζουν τα πάντα κι ο πρωτοκοσμικός παχύς σωλήνας αφοδεύει εν πλήρει μακαριότητα. Σκλαβιά; Δεν το αναφέρει το συμβόλαιο - ο εργολάβος φταίει! πηγή:Balkan Insight

Κι έτσι, μιλώντας γι αφεντικά, φαίνεται τα μέτωπα να είναι πολλά (για όσους "αγανακτισμένους"μιλούν με όρους εθνικής ενότητας στις πλατείες ομαδικής ψυχοθεραπείας) και όχι μόνο στη Βουλή. Θα εξηγήσουμε παρακάτω.

Οι μαζικές διεκδικήσεις του 60’ και του 70’, προσαρμόστηκαν στη μαζική θέληση... :Να γίνει έκαστος αφεντικό με κάθε κόστος(όπως απεδείχθη), σε βάρος του ΄΄συμπολίτη΄΄.Σας θυμίζει κάτι? Απολιτίκ ήταν κι αυτοί…

Απαιτήσεις για ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ατομική ελευθερία, για δίκαιη κατανομή του πλούτου λοιπόν τις δεκαετίες αυτές, έπειτα από πολύ χιππισμό, λουλούδια, φιλειρηνισμούς, χειραφετίσεις,πίεση προς τις κυβερνήσεις που είχαν την ΄΄επίσημη΄΄ ταμπέλα των αφεντικών που δεν πληρώνουν. Ο φιλελεύθερος δρόμος λειτουργίας της μηχανής όμως, ΄΄φιλελευθέρισε΄΄ και τις κυβερνήσεις ιδιωτικοποιώντας τες με σκοπό την πλήρη ατομική ελευθερία σε επίπεδα αγοράς και την εναπόθεση των ευθυνών του κράτους στις επιχηρήσεις. Ώστε να συγκρουόμαστε μεταξύ μας, ως υποαφεντικά με εργάτες..

Θα πείτε και πού τό ξεραν οι εργάτες πως ο καπιταλισμός θερίζει κριση? Το ζήτημα όμως επωάζεται αλλού, εκεί που η συλλογική συνείδηση και ανασύνταξη των εργατών, ξεπουλήθηκε για ''καθρεφτάκια'' και ''αρώματα''.. Όπως και με την ίδια μανία, διέγραψαν από πάνω τους οι προλετάριοι την ΕΣΣΔ μετά την κατάρρευσή της.. Από τις δυο δικτατορίες, διαλέξανε τη φιλελεύθερη.



Υ.Γ. REAL DEMOCRACIA YA και αμεσοδημοκρατίες? Έστω κι αν ΄΄απολυμανθεί΄΄ αυτή η δημοκρατία, έχετε αναλογιστεί την περίπτωση που βρίσκεστε στην πλευρά της μειοψηφίας κάνοντας υποχωρήσεις? Αλλά τότε θα γίνει της μοδός η συνδιαμόρφωση και ο ελευθεριασμός.. Σωστά?


antiMATer

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου