Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

(A) Ανάπτυξη

(η) χιλιοειπωμένη μαγική λέξη που χρησιμοποιούσε το ΠΑΣΟΚ, όλες τις προηγούμενες δεκαετίες. Μόνιμο μότο στις προεκλογικές εκστρατείες των Πασόκων Δημάρχων, Βουλευτών, Νομαρχιακών και λοιπών.
Τσιμέντα παντού, έργα που ενδιαφέρουν λίγο κόσμο.
Όπου «ανάπτυξη» γι αυτούς σήμαινε να γίνουν έργα κατ’ εντολήν των εργολάβων και ο νοών νοήτω. Οι τοπικοί «Μπόμπολες» ξεκίνησαν πριν 3 δεκαετίες φτιάχνοντας δρόμους παντού (χρήσιμοι φυσικά), κοστολογημένοι όμως όπως τους συνέφερε, μονοπώλιο, και έτσι φτιάχτηκαν τα πρώτα νεοπλουτίστικα τζάκια της Σητείας.
Συνεχίστηκε η «ανάπτυξη» στην πορεία του χρόνου με νέους εργολάβους, εισαγόμενους από Ηράκλειο και αλλού, για να πραγματοποιηθεί το «όραμα» του εκάστοτε Πασοκοδήμαρχου της Σητείας. Αποκορύφωμα έργων «υποδομής» κατά τον Κουρουπάκη (μόνιμο Δήμαρχο Σητείας), το καρνάγιο που κατάστρεψε τα Κόκκινα, η πρώην πλατεία της Σητείας (Άγνωστος Στρατιώτης) που δε χωράει ούτε τα μηχανάκια να περάσουν πλέον, η ασφαλτόστρωση κατά καιρούς της πόλης που κοντεύουν να γίνουν υπόγειες οι πολυκατοικίες λόγω της ηλιθιότητας του εργολάβου, η πόλη πλημμυρίζει σε κάθε βροχή, δεν υπάρχει βλέπετε πουθενά πλέον χώμα. Τα χωριά εγκαταλελειμμένα, παιδικές χαρές πουθενά, ακόμα και μια που υπάρχει στο κέντρο της πόλης είναι σε απαράδεκτη κατάσταση και επικίνδυνη για τα παιδιά.
Αν ρωτήσετε βέβαια τον Κουρουπάκη τι έχει κάνει γι αυτήν την πόλη θα αφρίσει σαν το doperman απαριθμώντας τα «έργα». Ειλικρινά, μόνο δυο σημαντικά έργα έχουν γίνει τις τελευταίες 3 δεκαετίες πασοκοκρατίας. Ο βιολογικός καθαρισμός και ο ΧΥΤΑ. Όλα τα άλλα είναι απλά έργα διαχείρισης που δεν αξίζουν και καμιάς αναφοράς. Υποχρέωση του κάθε δήμαρχου είναι να εξασφαλίζει νερό για τους δημότες, καθαριότητα , συντήρηση δρόμων κλπ. Δεν χρειάζεται και κανένας έπαινος για τα αυτονόητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου