Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΦΡΟΥΡΟΙ



Ανερχόμενος στην εξουσία ο νέος δήμαρχος Σητείας πατεράκης , συμπαρασύρει αβίαστα στις αποφάσεις του όλες τις ¨πράσινες¨ ανθοδέσμες που τον στήριξαν.Η εκλογή του υπήρξε εύπεπτο υποπροϊόν αφού έπειτα από το σοκ που έχουν υποστεί οι υπήκοοι της κρίσης δέχονται αφιλτράριστα τις εκάστοτε υποψηφιότητες όπως παράλληλα μένουν μουδιασμένοι πλέον και στις απανωτές επιβολές που προωθεί η καπιταλιστική κρίση. Η διαδικασία της ψηφοφορίας εν μέσω αυτού του αντικοινωνικού πανικού είχε το ρόλο της ψυχολογικής επαναφόρτισης εκλέγοντας τυφλά από πρώην πασπίτες νομιμόφρονες (με έντονα ενδοφοιτητικό ψηφοθηρικό συνδικαλισμό) , μέχρι εναλλακτικά κουρεμένα θρεφτάρια, πρώην αντιδραστικούς αξύριστους καλλιτεχνάδες, μετεφηβικούς καριερίστες της ασφαλούς ανυπακοής, παλιμπαιδίζοντες με τη μόλυνση σκαρφαλωμένοι σε φουγάρα εργοστασίου του αθερινόλακου ( εντείνοντας έτσι το «πράσινο» προφίλ τους μέσα από φωτογραφίες, βλέπε νικολαίδη) και άλλες ΄΄πράσινες΄΄ ανθοδέσμες όπως η γουλιέλμου: η προβαλλόμενη ως ταπεινή συνένοχος του αδιευκρίνιστου ζητήματος για το παραφούσκωμα του Χ.Υ.Τ.Α στον Ανάλουκα, (κάτι που θα εξηγήσουμε παρακάτω). Και όλοι αυτοί υπό την εύνοια του δυνάστη εργοδότη πετράκη, που έπειτα τις απολύσεις των υπηκόων του από το κολαστήριο ΄΄Πετράς μπετόν΄΄, μεταμορφώθηκε σε χρεωμένο μεσοαστό που δε μπορεί να τους αποπληρώσει όλα τα δεδουλευμένα. Το αδικαιολόγητο για την πλαστή χρεοκοπία έγκειται στις εξόφθαλμες συνεδριάσεις της ΄΄δυναστείας΄΄ για φωτοβολταικά της κατοχής της, στις προεκλογικές εκστρατείες της, στην προώθηση και μετέπειτα επίτευξη της πελαγίας πετράκη για αναρρίχηση στην περιφέρεια.
Διάσπαρτες μικροπολιτικές ανά τη χώρα συγκρότησαν μια κεντρική κυβέρνηση. Η διαδικασία «εξαγοράς» είναι γνωστή, όμως όντας ενδοπελατειακή λόγω πληθυσμού, την ψήφο λαμβάνει ο χαρακτήρας αντί το πολιτικό φρόνημα. Ας θυμηθούμε ποια είναι η διαδικασία όπως την έχουμε αναφέρει ξανά: « Οι ιδέες των αφεντικών καρποφορούν και σε μικρές κοινωνίες μέσω της άμεσης επαφής μεταξύ των πολιτών και των ίδιων, έχοντας ως αποτέλεσμα αυτό που αντικρίζουμε τώρα και χρόνια: Επισκέψεις πολιτικών σε σπίτια ψηφοφόρων, πολλά υποσχόμενοι σε τέτοιες περιόδους αναβρασμού, επιτυγχάνοντας, συμβουλευόμενοι image maker, πιο ανθρώπινες επαφές με αντάλλαγμα την ψήφο. Την πελατειακή δηλαδή δέσμευση του κάθε σπιτικού (πράγμα που προωθεί τη μη συλλογική σκέψη και την εξάλειψη του αντίλογου καθώς μια τέτοια πράξη συνιστά προδοσία).
Έτσι, όταν μιλάμε για ψηφοφορία σε μικρή κοινωνία αναφερόμαστε σε <<κόντρα>> μεταξύ δρομολογημένων κομματικά πολιτών από υποψήφιους που με άνεση προδιαγράφουν το μέλλον αφού στην πράξη δεν υπάρχει κανένα ρίσκο. Άρα και καμία αντιπαράθεση ανάμεσα τους : η κομματική συνείδηση επιβλήθηκε ενάντια της πολιτικής – συλλογικής.»
Επιστρέφοντας στους ΄΄συμβούλους΄΄ του δημάρχου πατεράκη , δηλαδή στην κλίκα γουλιέλμου και στο ¨μαχητικό και ανεξάρτητο ¨ κε(μ)πολ, δεν πρέπει να ξεχνάμε το πώς αυτό λειτούργησε σαν προθάλαμος ,μερικούς μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές, για να γεμίσει σύντομα και πρόχειρα την διαχρονική απουσία πολιτικών δράσεων των μελών του .
Και αποδεικνύεται ξανά από την διαπραγματευτική τους τάση στην εντολή της περιφέρειας Κρήτης να μεταφέρονται τα σκουπίδια του πρώην δήμου μακρύ γυαλού στον Χ.Υ.Τ.Α του Ανάλουκα Σητείας: Η επαρχία Σητείας είναι ήδη επιβαρυμένη με την εργοστασιακή μονάδα της ΔΕΗ στον αθερινόλακο που τροφοδοτεί με ενέργεια όλη την Κρήτη, με μια δεύτερη υποψήφια στα σκαριά και πρόσφατα με ένα καρνάγιο μεγάλων πλοίων (τρόπαιο του πρώην δημάρχου κουρουπάκη) . Με την περιβαλλοντική καταστροφή της επαρχίας σε πρώτο πλάνο ο παραφουσκωμένος Χ.Υ.Τ.Α από τα σκουπίδια του Μακρύ Γιαλού φαντάζει πταίσμα μπροστά στο πιθανό ενδεχόμενο να μεταφερθούν εκεί και τα σκουπίδια της Ιεράπετρας. Να τονίσουμε ότι τους καλοκαιρινούς μήνες ο απονεκρωμένος μακρύ γιαλός μετατρέπεται σε άνδρο αδηφάγων τουριστών άρα σε άνδρο κατανάλωσης και σκουπιδιών.
Συμπτωματικά ο δήμος Ιεράπετρας δεν έχει δικό του ΧΥΤΑ .Εν καιρώ κρίσης λοιπόν και με τα σκουπίδια ήδη ενός τμήματος του δήμου της να έρχονται στη Σητεία είναι οικονομικοευκαιριακή απόρροια η μεταφορά και των σκουπιδιών της Ιεράπετρας στη Σητεία μιας και ο δήμος Αγίου Νικολάου δεν τα δέχεται. Αποστειρωμένες αντιδράσεις επήλθαν αρχικά από το κε(μ)πολ (όργανο του τζακιού της πόλης, ¨πετρακέικου¨) το οποίο πρότεινε να δεχτεί ο δήμος Σητείας τα σκουπίδια του μακρύ γιαλού προβάλλοντας την αποδοχή ως ουτοπικό επιχείρημα για το θέλημα των πολιτών της να προσαρτηθεί μελλοντικά ο μακρύ γιαλός στο δήμο Σητείας. Δεν εγγυάται κανείς ότι η παραχώρηση του προνομίου μεταφοράς των σκουπιδιών θα λειτουργήσει σαν ταπεινωτική ικεσία, με την μορφή μοχλού προσάρτησης του μακρύ γιαλού στη σητεία. Όμως όλα ετούτα έχουν μία εξήγηση την οποία θα δώσουμε στο τέλος.
Αξιοσημείωτη η επιρροή του κε(μ)πολ στον πατεράκη καθώς η ομάδα του δεύτερου πλαισιώνεται αποκλειστικά από αυτό. Πόσο τελικά εύκολα διαχειρίσημος είναι ο δήμαρχος από το¨ περιβαλλοντικά ανήσυχο¨ κε(μ)πολ ? Η άρτια ενημερωμένη δημοτική σύμβουλος του πατεράκη και στέλεχος του κε(μ)πολ γουλιέλμου, παίρνοντας θέση σε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε από την προηγούμενη δημοτική αρχή εισηγήθηκε θετικά για τη μεταφορά των σκουπιδιών του μακρύ γιαλού. Ακολούθησε δήλωση του δημάρχου ο οποίος δεν απέκλεισε αυτό το ενδεχόμενο θέλοντας φυσικά να κρατήσει μια ουδέτερη, μετριοπαθή στάση αποποιούμενος των ευθυνών του φορτώνοντάς τες στην προηγούμενη δημοτική αρχή η οποία τελικά έκανε προσφυγή κατά της εντολής της περιφέρειας. (Κι όλα αυτά πάνω στο μεταίχμιο της αλλαγής ΄΄φρουράς΄΄).
Επιπρόσθετα, έχουμε ήδη οξυμένες αντιδράσεις από πλευράς του πρώην δήμου ιτάνου (φάτε τώρα τον Καλλικράτη)ο οποίος ισχυρίζεται το ενδεχόμενο μόλυνσης του υδροφορέα ενώ ταυτόχρονα την ίδια στάση διατηρεί και ο πρώην δήμος λεύκης ,ο οποίος δεν δέχεται να υφίσταται επιβάρυνση ένας ΧΥΤΑ, για την δημιουργία του οποίου συνετέλεσαν οι τρείς δήμοι της επαρχίας Σητείας.
Παρόλη αυτήν τη μαζική άρνηση διακρίνεται εμφανώς η εξήγηση για την επιμονή των αφεντάδων κε(μ)πολ - πατεράκη οι οποίοι δε θα μπορούσαν σε καμιά περίπτωση να έρθουν αντιμέτωποι με άλλο ένα δικό τους πρόσωπο το οποίο η δυναστεία πετράκη φρόντισε να ενθρονίσει ΚΑΙ στην περιφέρεια: την κόρη του σπόνσορα του κε(μ)πολ πετράκη (πετράς μπετόν) και τη γυναίκα του προέδρου του (ζαγκότη), την πελαγία.
Η εγκαθίδρυση του «νέο-οικολογικού», μοναρχοκαπιταλιστικού πετρακικού ιστού είναι διάχυτη σε όλους τους τομείς αξιοποίησης νέων πόρων και σε επίπεδο διείσδυσης στη γραφειοκρατία λόγω συνεχούς κλιμακωτής κοινωνικοοικονομικής ανόδου.
Πως αλλιώς εξηγείται η αποδοχή της χωροταξικής κατάκλισης και ενδεχόμενης μολυσματικής επιβάρυνσης υδροφορέα, από τους υποστηρικτές της «πράσινης» ανέλιξης και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας?
Οι πράσινες αντιφάσεις σκοπεύουν να ξεπροβάλλουν και φωτογραφικά με την ήδη εγκατεστημένη φωτοβολταική τους μονάδα πλάι σε υπέρογκο ΧΥΤΑ.
Η κυριαρχία τους περιβαλλοντικά στην περιοχή του ανάλουκα είναι δεδομένη αφού απολαμβάνουν και τους ελαστικούς περιορισμούς του natura 2000. Το νιόβγαλτο φωτοβολταικό τους πάρκο έρχεται σε αντιδιαστολή ξανά με τα ¨πράσινα¨ επιστημονικά συνέδρια που διοργανώνουν οι λεγάμενοι φωστήρες μας αφού φαρσοκωμικά βλέπουμε να ερημοποιείται το γεωλογικό υπόβαθρο, τους απελπισμένους αγρότες να ξεριζώνουν ελιές για ανάλογες εγκαθιδρύσεις υποβάλλοντας δάνεια,(κάτι που καθόλου τυχαία, διέκοψε την υλοποίησή τους κατόπιν της υποβολής, το natura 2000. Η αυστηρότητά της φαντάζει τουλάχιστον απροσδόκητη.) Άλλη παρόμοια αντιδιαστολή ΄΄διακρίθηκε΄΄ (εντός και εκτός εισαγωγικών), στην πώληση γης στην περιοχή ξερολίμνη για εταιρία φωτοβολταικών , όπου μεταξύ της ΄΄εμφύτευσής΄΄ τους και του δρόμου με τον οποίο μπορεί να επικοινωνήσει, παρεμβάλλεται ένα άλλο χωράφι. Η εταιρία για να αποφύγει τα δικαστήρια και τις χρονοβόρες διαδικασίες που χρειάζονται για μια νόμιμη αγορά του ενός μέρους του διπλανού χωραφιού με σκοπό την δημιουργία δρόμου, ασκεί πιέσεις στον ιδιοκτήτη με τη σύμπραξη ΄΄κυκλωμάτων΄΄ και ΄΄πράσινων΄΄ νταβατζήδων ώστε να πουληθεί από τον ιδιοκτήτη σε χαμηλότερη τιμή με πρόσχημα αυτήν την περιορισμένη αξιοποίηση που ζητά. Στο συγκεκριμένο έργο η ογκώδης παροχή νερού είναι απαραίτητη κι έτσι είναι δρομολογημένη και η διάνοιξη γεώτρησης σε μεγάλο βάθος. Άλλη αντικοινωνική τακτική που απομυθοποιεί την καλή προαίρεση των εταιριών εγκατάστασης υπήρξε η αγορά λωρίδων γης, όπου μετά την ΄΄εμφύτευση΄΄ ξεπροβάλλουν απαγορεύσεις που αφορούν την αξιοποίηση της γης περιμετρικά των φωτοβολταικών. Άρα την επίτευξη της αχρήστευσης του υπόλοιπου μέρους των ίδιων χωραφιών κια κατ'επέκταση την εκκούσια επιβολή πώλησης τους στην ίδια εταιρία.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΕΡΚΑΤ

ΣΑΜΠΟΤΑΖ ΣΤΟ ΜΟΝΟΠΩΛΕΙΟ ΤΟΥ ΠΕΤΡΑΚΗ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ
ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΙΣΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗ ΔΥΝΑΣΤΕΙΑ ΠΕΤΡΑΚΗ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΦΕΝΤΙΚΟ


antiMATer

7 σχόλια:

  1. peite ta re paidia!
    kai an kapoioi milane gia emmonh, emmonh exoun oi petrakides pou theloun na xwnontai pantou.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κε(μ)πολ vs antiΤΑΠer

    http://kempolvsantitaper-antitaper.blogspot.com/

    ευχαριστώ παιδιά, ωραία δουλειά.

    antiMATer

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. epitelous pou akougontai,diladi, grafontai kai tetoies apopseis.giati i sitia den einai ksekommenh apo tin ipoloipi pragmatikotita.kai as theloun kapoioi na to pisteuoume auto.kali sinexeia loipon.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν ξέρω τι να πω.

    Τελικά φίλε δε μας λες την άποψή σου για τίποτα αλλά μόνο εκτοξεύεις λάσπη και μίσος αδιάκριτα. Φόρεσες την κουκούλα της ανωνυμίας με το ψευδώνυμό σου και σαν καλός ρουφιάνος εξαπόλυσες τη ρουκέτα σου προς τους ανθρώπους που τρέφεις αυτή την εμπάθεια λέγοντας ανακρίβειες. Κατά μια έννοια δικαίωμά σου αλλά για να γίνεις πειστικός σε παρακαλώ να γίνεις πιο συγκεκριμένος: να μας πεις τι σε ενοχλεί και τι αντιπροτείνεις. Δεν το βρίσκεις λογικό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. προτάσεις σχετικά με τον τρόπο ανεξαρτητοποίησης των αγροτών στην συγκεκριμένη περίπτωση και γενικότερα των εργατών για την αποδέσμευσή τους από σκληρά αφεντικά και εταιρίες ξεριζώματος ελιών έχουν ανεφερθεί σε προηγούμενες αναρτήσεις. Οι απόψεις συμπεριλαμβάνονται σε αυτά.Η διαχείρηση των πόρων μας είναι θέμα που αφορά όλους και όχι τους πουλημένους όπως έχει αποδειχθεί, αντιπροσώπους μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. προς ανώνυμο 10.32: γιατί δεν κοιτάς την ουσία των κειμένου του αντιμάτερ, αντι να "θίγεσαι", δεν είναι αρκετά πειστικά αυτά που περιγράφονται? δεν λειτουργούν συντεχνίες χρόνια τώρα στη Σητεία? δεν δρομολογούνται καταστάσεις για να ευνοηθούν κλίκες? δεν είναι μια γροθιά οι κατέχονες την εξουσία στη σητεία? εις βάρος μας φυσικά. Όταν σταμάτησε ο δρόμος στο Χαμέζι, όταν σταμάτησε το αεροδρόμιο, όταν φτιαχνότανε το έκτρωμα καρνάγιο και άλλα πολλά είδες κανέναν από τους δημάρχους, βουλευτές, παράγοντες, κεμπολίτες και άλλους πολλούς να κάνουν κάποια δυναμική κίνηση υπέρ ημών?

    μπράβο αντιμάτερ για τα καυστικά σου κείμενα που όπως φαίνεται ενοχλούν πολλούς, γιατί τόσα χρόνια έχουν μάθει να τους χαϊδεύουν.

    ελπίζω να έχεις μαζεμένο υλικό που ξεμπροστιάζει όλο το σκυλολόι της σητείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμε 10.32, αγαπητέ antimater, θέλω να κάνω μερικά σχόλια:
    δεν βρίσκω λόγους εμπάθειας του antimater, δεν είναι προσωπικό το πρόβλημά του, είναι οξύς λόγος και προφητικός ταυτόχρονα. Προφητικός διότι βλέπει να ανέρχονται για άλλη μια φορά στα πράγματα της σητείας, μετριοπαθείς πολιτικοί, υποκινούμενοι από προσωπικά συμφέροντα, στην τρέχουσα επικαιρότητα οι πετράκηδες, αργότερα ίσως κάποιοι άλλοι.
    Και επειδή έχουμε μπουχτίσει από πολιτικά πασοκικά τζάκια στη σητεία, ισόβιους δημάρχους, είναι πολύ καλό να ξεσκεπάζονται προθέσεις. Για να έχουμε το μυαλό μας ανοιχτό και να καταλαβαίνουμε τι παίζεται. Βέβαια κάποιοι ενοχλούνται απ' αυτές τις διαπιστώσεις, θίγονται, διότι έχουν στρωμένενες καταστάσεις και δεν βλέπουν την ουσία των λόγων, δεν κάνουν αυτοκριτική ως όφειλαν, αλλά θα μου πείτε είναι πολλά τα λεφτά, οι πιθανές εργολαβίες και ό,τι άλλο συνεπάγεται η άνοδος στην εξουσία των διαφόρων τζακιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή