Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ ΣΤΗ ΣΗΤΕΙΑ,ΙΔΡΩΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ''ΣΤΟ ΠΟΔΙ''





Καταφτάνοντας ο Κεγκέρογλου (υφυπουργός εργασίας και κοινωνικής ασφάλισης), αντίκρισε πρωτοφανή αντιμετώπιση από Σητειακούς, όπως δείχνει το βίντεο..

Εμ δεν είχε την τύχη του Παππουτσή και του Καρχιμάκη που κάνανε Πάσχα στην πασοκοθρεμένη, ακίνδυνη Σητεία.Άδικα τους φυλάγανε και οι μπάτσοι...

Μερικές παρατηρήσεις:


1)Στην πλατεία της Σητείας καθημερινά μαζεύεται αρκετός κόσμος/άνθρωποι/υπήκοοι όπως θέλετε πείτε το, στα πλαίσια των γενικότερων ζυμώσεων σε πλατείες πανελλαδικά. Η απόφαση για τη συγκεκριμένη δράση τη μέρα της άφιξης Κεγκέρογλου, πάρθηκε από τη συνέλευση της πλατείας και όχι σε κάποια ΄΄εκκεντρική΄΄ αριστερίστικη καφετέρια. Το γεγονός ότι μαζεύτηκαν λοιπόν 30 άτομα για την υποδοχή του λαμόγιου, ήταν απόφαση γενικής συνέλευσης ασχέτως που η απαρτία την ώρα της δράσης δεν ξεπέρασε τα 30 άτομα. Τέτοιες αποφάσεις ανοιχτών συνελεύσεων, συνειδησιακά αρχίζουν να σπάνε τη ριζωμένη πασοκοδουλεία των Σητειακών, όμως δεν έφτασε ακόμα η στιγμή που θα μπορούν να μπαίνουν και στην πρώτη γραμμή.

(Ας μην ξεχνάμε πώς είχε αντιδράσει η καθεστωτική κίνηση ενεργών πολιτών Σητείας σε όχι πολύ παλιότερη ομιλία, για το ίδιο θέμα του Καλλικράτη, στην ίδια αίθουσα, με σιωπηλή διαμαρτυρία τότε(http://www.youtube.com/watch?v=RYWNxAtcbSs), με τη χαρακτηριστική διαφορά όμως ότι αρκετά από εκείνα τα μέλη της, είναι τώρα στην εξουσία μαζί με το νέο δήμαρχο Πατεράκη. Θεωρούμε ότι η παλιά διαμαρτυρία έγινε για την ΄΄αντιπολίτευση΄΄ εναντίον του Κουρουπάκη, του πρώην δημάρχου.Τώρα φάνηκε πιο οξυμένη από κάθε άλλη φορά, η εξουσιαστική εξάρτηση της κίνησης πολιτών λόγω της απουσίας στην κινητοποίηση για τον Κεγκέρογλου..)

2)Στη συνέλευση της πλατείας παρευρίσκονται συχνά ΚΑΙ άτομα που έχουν εκλεγεί τώρα δημοτικοί σύμβουλοι τα οποία προβάλουν ενίοτε ακτιβιστικό χαρακτήρα, οικολογικές ανησυχίες με το ένα πόδι στα αρνητικά της πράσινης ανάπτυξης και με το άλλο πλάι στα αφεντικά τους, τους επενδυτές της ΄΄πράσινης΄΄ ανάπτυξης. Η ΄΄ενεργή΄΄ αυτή δράση, περνά μέσα από την κίνηση ενεργών πολιτών Σητείας, (τον προσωρινό ρεφορμιστικό προθάλαμο της προεκλογικής τους εκστρατείας). Η απουσία της κίνησης ενεργών πολιτών και των συγκοινωνούντων με αυτό δημοτικών συμβούλων, ήταν πολύ απότομη την ημέρα της δράσης… Η αιτία προφανής: Ο Κεγκέρογλου φαίνεται στο βίντεο να καταφτάνει στην αίθουσα, συνοδεία με το Δήμαρχο Σητείας Πατεράκη..


Ως περιθωριακούς, μας εξιτάρει για άλλη μια φορά η αντίφαση της νεολαίας της Πασοκοφρουρούμενης τοπικής εξουσίας καθώς όλο αυτό το διάστημα των κινητοποιήσεων, καλεί όλο και κάποιος απ’ αυτούς να μαζευτούν σητειακοί στην πλατεία για μια ΄΄πραγματική δημοκρατία τώρα΄΄. Η απουσία την ώρα της συναποφασισμένης δράσης, ήταν δελεαστική..


Να το θέσουμε αποστειρωμένα: δεν αισχύνεσαι?


3)Πίσω από τον υφυπουργό υποτίμησης εργασίας, εκτός από το δήμαρχο εντοπίζουμε και το Βακόντιο.. Τον πρόεδρο της Ένωσης Συνεταιρισμών που από το 1985, μόνο μία παύση έκανε για μία τριετία λόγω ΝΔ το 93’. Η κατάρρευση της Ένωσης, βρίσκεται στα χέρια του και στις υπόλοιπες αλληλέγγυες κλίκες του σε ελαιουργία. (Στα επόμενα στράτσα λοιπόν, προτείνουμε ΛΙΣΤΑ ΄΄ανεπιθύμητων΄΄). Διότι όπως έχουμε αναφέρει, ο κοινωνικός ιστός είναι σε σήψη λόγω πολλαπλών εξουσιών και συνενόχων λόγω αποσιώπησης..


(Ως συνενόχους αναφέραμε και το κεπολ, και τους δημοτικούς συμβούλους. Εκείνους τους ΄΄αντιεξουσιαστές στην εξουσία΄΄ όπως λέει και ο Παπανδρέου.)


4) Φτάνοντας στην ομιλία του Κεγκέρογλου, διακρίνουμε πλέον την ανοιχτή αμφισβήτηση της νοημοσύνης προς εκείνους που απευθύνεται και με κατασκευασμένες ερμηνείες περί κρίσης..


Ας τα δούμε πιο συγκεκριμένα:

Α) Κατέφτασε για συζήτηση στο θέμα του Καλλικράτη, εκ των υστέρων αφού επικύρωσε με τα υπόλοιπα αφεντικά του τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από αυτές τις συνενώσεις.


Β)Αναφέρει πως τίποτα δεν πρέπει να συζητηθεί ανεξάρτητα και ουδέτερα από την κατάσταση που έχουμε βρεθεί(!). Δηλαδή, μην αναλώνεστε σε άλλες ερμηνείες περί κρίσης, παρά σε αυτές που σας υποδεικνύουμε εμείς. Οι ανεξάρτητες σκέψεις, φέρουν όμως και τις ανεξάρτητες δράσεις και τη σφαιρική αποδοκιμασία.. Ε υφυπουργέ? Ζητά να επικεντρωθούμε λοιπόν στο πώς θα συμβαδίσουμε με μία κατάσταση καπιταλιστικού οργίου και όχι στο να ξετυλίγουμε το κουβάρι των ΄΄ΠΙΘΑΝΩΝ΄΄ συνυπεύθυνων που έφερε το ΔΝΤ στην Ελλάδα. Διότι κι αυτούς, τους ορίζει παρακάτω στις δηλώσεις του..


Γ) Τα ελλείμματα και το δημόσιο χρέος δηλώνει πως είναι κάτι που προσπαθούν να διορθώσουν όλα τα σοσιαλιστικά συναφεντικά του, όμως επιμένει να μην ξεχνάμε παράλληλα πως αυτή η ΄΄λάθος εξουσιαστική διαχείρηση΄΄ εντάθηκε ΚΥΡΙΩΣ την τελευταία πενταετία.. Θέλει να πείσει δηλαδή ο Κεγκέρογλου ότι ο εθισμός στις μπίζνες ήταν μια κακιά ασθένεια που έδερνε κυρίως τη ΝΔ που ήταν τότε στην κυβέρνηση.. Έφτασε βλέπετε το Πασόκ να παραδέχεται ανοιχτά ότι είχε κι αυτό μερίδιο ευθύνης (ανοσία στη σήψη που λέμε), αλλά το μεγάλο φετιχισμό στην καταστροφή τον είχε η ΝΔ. Στον καταιγισμό πρόσαψης παρανομιών εναντίον όλων, θα ήταν ΄΄αντιεπικοινωνιακό΄΄ να αποποιηθεί το Μπατσόκ, εντελώς των ευθυνών του. Έτσι, για να μην το παραξεφτυλίζουμε… . Νεκρό κι απόνεκρο το ακροατήριό ,αλλά όλο κάτι αρπάζει κι αυτό..


Αν λοιπόν τα τωρινά αφεντικά προσπαθούν να πείσουν πως η ΝΔ μόνο έχει το μεγάλο μερίδιο αδηφαγίας, τότε ας τους πει κάποιος πως θυμόμαστε την εγκεκριμένη από την ελληνική εξουσία, εξάρτηση του ελληνικού κράτους από τη Goldman Sachs εδώ και 15 χρόνια. H σχέση αυτή με το Πασόκ έγινε στενότερη το 1998, ώσπου το 2001 εδραιώθηκε η καπιταλιστική τακτική αγοραπωλησίας χρεών και επιτοκίων μεταξύ τους.. CDS (όπως εκείνο του Γ. Παπανδρέου), ομόλογα και αέρας κοπανιστός, κυκλοφορούσαν σε λογισμικά, προδιαγράφοντας ΄΄επίσημα΄΄ το σήμερα.

Η ΝΔ ως άτυχη, πρόλαβε να αξιοποιήσει υπέρογκα ποσά, όμως μπροστά στη σκληροπυρηνική διαχρονικότητα του Πασόκ, πρόλαβε μόνο τη στάχτη του εμπόλεμου εμπορίου. (Αυτά επίσης, προς γνώσιν εκείνων που κατεβαίνουν ως αγανακτισμένοι και παράλληλα είναι στην εξουσία με το Πασόκ. Ευτυχώς που το ΄΄πραγματική δημοκρατία τώρα΄΄, είναι μία αφηρημένη αερολογία. Εμείς εκφράζουμε αυτόνομη-ανώνυμη(όπως φαγώνονται πολλοί) άποψη, όμως είμαστε σαφείς όσο μπορούμε, συνεπείς σ’ αυτή με τάσεις προσαρμογής στις κοινωνικές συνθήκες αλλά με σταθερή πρόθεση).


Δ) Οι χοντροκομμένες πράξεις πρόσθεσης-πολλαπλασιασμού κλπ που κάνει ο Κεγκέρογλου με τα 36 δις, ορίζουν ως αναπόφευκτο το έλλειμμα, το χρέος, αλλά όμως ως κακή διαχείριση και μόνο της αντιπολίτευσης και όχι ως ανεξέλεγκτη κυριαρχία του ιδιωτικού τομέα. Αποκρύπτεται συνεχώς η προσπάθεια των ελληνικών αφεντικών, να σώσουν τις ελληνικές τράπεζες από την απόλυτη χρεοκοπία. Επομένως δεν προβάλει ως δεδομένο το καπιταλιστικό σύστημα εκμετάλλευσης που ούτως ή άλλως ως δομή γεννά ΄΄κρίσεις΄΄ και χρέη.


Ας θυμηθούμε λίγο τα λόγια του Max Keiser γιατί πολύ παραπληροφόρηση έπεσε: http://www.youtube.com/watch?v=AbH1JsOTInk

Τα εσωτερικά αφεντικά, σε ρόλο λογιστή πλέον, επικοινωνιακού δαμαστή και απόφοιτου των schools of economics, δεν επωφελούνται από την αποδιάρθρωση ενός τέτοιου απορροφητικού συστήματος, με όποιο κόστος κι αν έχει γι’ αυτούς η κρίση εμπιστοσύνης των πληβείων..

antiMATer

1 σχόλιο:

  1. Αναρωτιέμαι ως πότε ο πράσινος λήθαργος θα φύγει από τον τόπο αυτό.
    Σας στοχοποιούν , το ξέρετε, το ξέρουμε όλοι. Διότι για πρώτη φόρα βγήκαν άνθρωποι και μίλησαν ανοιχτά για λόγια που χρόνια έτρεχαν σαν ρυάκια υπόγεια.
    Και επειδή η αυτοκρατορία τους ήταν φτερό στον άνεμο σας ονομάζουν λασπολόγους και προτείνουν να αδιαφορήσουμε για αυτά που λέτε.

    Οι "αφανείς" ήρωες είναι εκείνοι που μας πηγαίνουν μπροστά και που στο τέλος κάνουν τα κοινωνικά χάσματα ριζοσπαστικές τομές υπερ του τόπου.
    Δεν είναι ανάγκη να φαίνεται κάποιος,ώστε να είναι αρεστός.
    και δεν είναι επίσης ανάγκη για να μπορεί να μιλήσει έτσι όπως μιλάτε εσείς να είναι της ΔΙΚΗΣ τους κλάσης.

    όσο πόλεμο και λασπολογία κι αν δέχεστε από τους καθάριους άρχοντες του τόπου, αυτούς που μας οδήγησαν στον αφανισμό συνειδητά, να γνωρίζετε πως συνειδητά κι εμείς ακούμε, φιλτράρουμε κι ελπίζω να ενεργήσουμε.
    Ο παλμός είναι στα χέρια σας.
    Δώστε το ρυθμό


    Viva sitia
    Viva vendetta

    ΑπάντησηΔιαγραφή