Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

ΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ..




Μέσα στον παροξυσμό του τελικά ο δήμαρχος Σητείας φάνηκε να διαδραματίζει παρόμοιο ρόλο με εκείνο του Πάγκαλου και των λοιπών, όπου στην περίπτωση που γινόμαστε εχθρικοί (έστω και δυσανάλογα με την κρατική βία που λαμβάνουμε), τα αφεντικά ΄΄δείχνουν΄΄ συνήθως σύριζα και α/α χώρο. (Τι οξύμωρο αυτά τα δυο μαζί. Θα εξηγήσουμε όμως). Άρα, ενάρετοι υπήκοοι είναι τα φυτά που εσωτερικεύουν την επιβολή από ΄΄τα πάνω΄΄ καταλήγοντας στην εμετική πρόνοια, ενώ χουλιγκάνοι-μηδενιστές και καθοδηγούμενοι όσοι αρνούνται τον κοινωνικό έλεγχο. Ως προς τη στοχοποίηση σύριζα τα αφεντικά δείχνουν εκείνον σε πλαίσια αντιπολίτευσης διότι οι συριζαίοι ξέρουν πολύ καλά να χρησιμοποιούν ψηφοθηρικά τις διαταραχές της κοινωνικής ειρήνης. Ως προς τον α/α χώρο, εξοπλίζεται γερά ο κατασταλτικός μηχανισμός αφού σ’ αυτή τη φάση της κρίσης πανικού που προκαλούν τ’ αφεντικά με τις απανωτές στερήσεις και υποτίμησης εργασίας, ο αντικρατισμός γίνεται αυτονόητη οδός. Όσο για το κκε έτσι κι αλλιώς είναι νομοταγές, γραφειοκρατικά κινηματικό.


Δεν έφτανε λοιπόν ο κοινωνικός αγωνιστής δήμαρχος Σητείας, αλλά βρήκαμε και τους άλλους συντρόφους του να δηλώνουν πλέον έτοιμοι για σύγκρουση(!) παρότι ο δήμαρχος δε θέλει μπάχαλα.. (Να ναι καλά η σύμβουλός του που του βρήκε το ρεφορμιστή Φουριέ. Μόνο που το κόλπο δεν έπιασε..).


Ορίστε λοιπόν ένα απόσπασμα από την κίνηση ενεργών πολιτών Σητείας, ως βάσιμη εξήγηση για την απόφαση του Καρχιμάκη να φέρει τα ΤΑΕ και στη Σητεία. Γράφουν λοιπόν: <<Σητειακέ. Τώρα είναι η πιο κρίσιμη ώρα και τώρα θα αποδείξουμε, αν είμαστε άξιοι να κρατήσουμε αυτό που μας ανήκει:
το δικαίωμα στη ζωή και μια αξιοπρεπή περίθαλψη.
Ενόψει της κλειστής συνάντησης του υπουργού Υγείας στο Ηράκλειο την Πέμπτη 26/5 η Κίνηση Ενεργών Πολιτών ζητάει από όλους τους εκλεγμένους αντιπροσώπους της περιοχής σε Δήμο, Περιφέρεια και Βουλή, να υποβάλουν την παραίτησή τους, αν δεν αλλάξει στάση ο Υπουργός.
Η Σητεία είναι έτοιμη να γίνει Νέα Κερατέα...(!)>>


Ολόκληρη η ΄΄προκύρηξη΄΄ εδώ: http://kepolsitias.blogspot.com/2011/05/blog-post.html


Σιγά μην κρουφτείτε από τις καραβίδες..


Η επιφανειακή προσέγγιση των αγώνων όπως εκείνων της Κερατέας, μας θυμίζει τα ΄΄κρατήστε με μην τον τσακίσω΄΄ της αριστεράς.

Λίγο συνοπτικά όμως για να τελειώνουμε με τα ΄΄αντριλίκια΄΄:
• Αν θέλατε να πουλάτε έστω και λίγο φτηνά το ριζοσπαστικό αγώνα που έδωσαν οι κερατιώτες, τουλάχιστον ας πηγαίνατε να δείξετε αυτή την ΄΄ακραία΄΄ σας άρνηση για την υποβάθμιση του νοσοκομείου, όταν ήρθε ο Κεγκέρογλου όπως είχατε κάνει και παλιότερα (κατά την προεκλογική εκστρατεία όμως τότε, υπέρ του δημάρχου Πατεράκη). Α ξέρουμε, ο πατεράκης ήρθε αγκαζέ με τον κεγκέρογλου στην ομιλία του στη Σητεία και δε θα ήταν πρέπον να σας βρει απέναντί του να διαμαρτύρεστε.Μην ξεχνάμε πώς ο Πατεράκης έδειξε προ καιρού να συμφωνεί ''λίγο'' με τη μετατροπή του νοσοκομείου σε κέντρο υγείας. Είναι γνωστή η μέθοδος του δημάρχου Πατεράκη: Διαφωνεί πάντα σε σημείο που να μην ΄΄ξενερώνει΄΄ όσους δε συμφωνούν μαζί του, με ένα αφελές ρίσκο να στραφούν όλες οι ΄΄κερκίδες΄΄ απέναντί του ή όλες υπέρ του.

• Αν αναλογιστούμε τις αντιδράσεις των κερατιωτών για το ΧΥΤΑ που προσπάθησαν να τους επιβάλουν, τότε μπορούμε να καταλάβουμε την συντονισμένη αντίσταση που θα έφερναν για μια υποβάθμιση νοσοκομείου. Από την άλλη, όταν στη Σητεία τέθηκε ζήτημα μεταφοράς σκουπιδιών του Μακρύ γιαλού στο ΧΥΤΑ Σητείας, ξεκίνησαν αμέσως οι διαπραγματεύσεις.

• Όταν μιλάμε για τα γεγονότα στην Κερατέα, δεν αναφερόμαστε σε βερμπαλισμούς του στυλ ΄΄θα τα κάνουμε μπουρδέλο΄΄ από ανθρώπους που έκαναν επικίνδυνες δηλώσεις από τον καναπέ, ούτε από ανθρώπους που απαίτησαν ανούσιες παραιτήσεις. Διότι βγήκαν αμέσως στο δρόμο. Στην περίπτωση που οι ΄΄εξεγερμένοι΄΄ αυτοί Σητειακοί είχαν τόση οργή όση λένε για μια βίαιη ανατροπή των υποβαθμίσεων στην πόλη τους, τότε δε θα είχαν παρά να βγουν αμέσως στο δρόμο όπως είπαμε. (Αξίζει να πούμε πως αν θες να παίξεις με όρους παρανομίας για μια πολιτική δράση, τότε δεν δημοσιοποιείς στο διαδίκτυο τις προθέσεις σου. Διότι ο αντίπαλος θα σπεύσει να οχυρωθεί. Άρα, τρίχες.)

• Το γεγονός ότι στην Κερατέα ξεσηκώθηκαν γριές και παιδιά κι όχι ΄΄προβοκάτορες΄΄ προχωρώντας σε παράνομες δράσεις κατά του κράτους συγκρουόμενοι στο δρόμο, θέτει τώρα στο απυρόβλητο κάθε συντηρητικό και αλαφρόμυαλο που γνωστοποιεί απειλές με οδοφράγματα!

• Αν αυτοί οι ΄΄εξεγερμένοι΄΄ αντιδρούσαν με τον τρόπο που απειλούν, θα είχαν δημιουργούσει ένα ριζοσπαστικό πυρήνα ο οποίος δε θα ταρακουνιόταν στην περίπτωση που ο Καρχιμάκης αθετούσε το λόγο του. Ο βουλευτής να θυμίσουμε ότι έδωσε μια προκάτ-υπόσχεση της μη υποβάθμισης του νοσοκομείου, αλλά μόλις ανακοινώθηκε ο ανασχηματισμός, το Πσοκιστάν της Σητείας κλονίστηκε που ο Καρχιμάκης μπορούσε να μην είναι πια το δεκανίκι του.

• Αιώνια παρατήρηση θα παραμείνει η αποφυγή όλων αυτών των ΄΄αγωνιστών΄΄ της Σητείας να κρίνουν ανοιχτά υπεύθυνο τον Καρχιμάκη για όλα τα σοβαρά θέματα που προκύπτουν κατά καιρούς.

ΥΓ: Ο ρουφιάνος Ρεμπελάκης της εφημερίδας ΝΕΑ ΕΠΑΡΧΙΑ, έγραψε πρόσφατα για τις συνελεύσεις που έγιναν στην πλατεία μιλώντας για καπέλωμα από το ΣΥΡΙΖΑ και για το άτομο το οποίο χρησιμοποίησε ΄΄κακές΄΄ λέξεις φωνάζοντας ΄΄γουρούνια΄΄. Είπε ξεκάθαρα ο εφημεριδοπώλης ποια είναι η καταγωγή του ατόμου και τι σπουδάζει στη Σητεία, στηρίζοντας παράλληλα την επιστολή του δημάρχου για την ΄΄απρεπή΄΄ κατάσταση που επικρατεί στην πλατεία της πόλης. Άρα επιβεβαιωνόμαστε για τις φασιστικές δηλώσεις και των δύο περί καταγωγής αλλά και απομόνωσης ατόμων σαν πολιτικά αντιδεοντολογικοί ή καπελωτές, με στόχο τη φίμωση του πολιτικού λόγου σε όλα τα επίπεδα όπως έχουμε αναλύσει και παλιότερα.

ΥΓ1: Τώρα που τα σπάσανε τα αφεντικά στο ΠΑΣΟΚ, ο Τσοχατζόπουλος όλο και περισσότερο απειλεί να ΄΄δώσει΄΄ Καρχιμάκη για ρουσφέτια..

ΥΓ2: Πρωτοφανής η πρωτοβουλία που πάρθηκε για το εξώδικο στους βουλευτές Λασιθίου αναφορικά στη συμμετοχή τους στην απόφαση για το μνημόνιο 2.

Υποστηρίζουμε ότι στον πόλεμο που διανύουμε, αυτά είναι σταγόνες στη θάλασσα μπροστά στις δυνάμεις που κοχλάζουν από τα κάτω, όμως θεωρούμε υπέρβαση την αμφισβήτηση ανοιχτά εναντίον ιδιαίτερα του Καρχιμάκη από άτομα του νομού Λασιθίου.







antiMATer

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου