Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Ένας Εξεγερμένος του Συντάγματος σε Παραφορά Οργής


BY BLACKPANTHER

Aυτό το κείμενο απέχει πολύ από το να είναι νηφάλιο και αποστασιοποιημένο.

Είναι ένα κείμενο βαθιά προσωπικό και ποτισμένο στην οργή.

Οργή για όσους δεν πάτησαν ποτέ τους το πόδι τους στο Σύνταγμα και κάνουν αφ’υψηλού “πολιτικές” αναλύσεις που το απαξιώνουν.

Οργή για όσους βρίσκονται στο Σύνταγμα με άλλες σκοπιμότητες παριστάνοντας τους αγνούς και άδολους.

Οργή για τα πληρωμένα σκουλήκια της εξουσίας (ΜΑΤ, ΔΕΛΤΑ, ΔΙΑΣ κλπ) που βρήκαν ευκαιρία να βγάλουν το άχτι τους σε απλούς πολίτες.

Οργή για την μεγάλη συγκάλυψη κάποιων “οργανωτών” ομάδων του Συντάγματος που ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ την πλατεία την στιγμή της μεγάλης μάχης και τώρα παριστάνουν τους “ανακαταληψίες” της πλατείας.

Οργή για το πολιτικό καθεστώς που εξαγοράστηκε ψυχρά και στεγνά για να υπηρετήσει την χειρότερη τραπεζική χούντα.

Οργή για τους τάχα ειρηνιστές και στην πραγματικότητα δειλούς μικρόψυχους δοσίλογους που ακόμη και τώρα δικαιολογούν τους μπάτσους και μιλάνε αβασάνιστα για μπαχαλάκηδες και κουκουλοφόρους.

Οργή για τους γραφειοκράτες και φασίστες στην ψυχή που το κρίσιμο βράδυ που κρινόταν η συνέχεια του εγχειρήματος ήταν σπίτια τους για να εμφανιστούν την άλλη μέρα ως ιδιοκτήτες του κινήματος που ΕΜΠΡΑΚΤΑ πρόδοσαν.

Οργή για τον τύπο που ζήτησε από την συνέλευση να εκφράσουμε αυτοί που ρισκάραμε την ακεραιότητα μας ευγνωμοσύνη(!!) στον τερκενλή(!!!) ενώ δεν είχε κουβέντα να πει για όσους έμειναν την νύχτα στο Σύνταγμα με όλο το ρίσκο της σύλληψης και του τραυματισμού.

Οργή για το άτομο από την τεχνική υποστήριξη που παρουσιάστηκε σαν ιδιοκτήτης της μικροφωνικής με το δικαίωμα να την καταργεί όποτε θέλει ζητώντας με ύφος θιγμένου φασίστα να φύγω από το τραπέζι του(!!) για να δουλέψει.

Οργή για τους ιδεολόγους της κακιάς ώρας που με ελιτίστικη έπαρση ισοπεδώνουν όλο τον κόσμο που στηρίζει το Σύνταγμα σαν αντιδραστικό και μισοφασιστικό.

Οργή…οργή…οργή…

Ναι! αυτό το κείμενο δεν είναι νηφάλιο παρά είναι ένα κείμενο καρδιάς όπως βγαίνει από έναν άνθρωπο που μόλις πριν λίγο έβγαλε τα χημικά από πάνω του με το βάρος της αϋπνίας και των πολλών αντιφατικών συναισθημάτων να σφυροκοπούν την ψυχή του…

Σύμμαχοι του και μόνο αυτοί, είναι οι άνθρωποι που βρίσκονται στο σύνταγμα με γνήσια ανιδιοτέλεια και χωρίς κρυφές σκοπιμότητες και που και αυτοί έχουν οργιστεί με όσα έγιναν εκεί και κυρίως με το πώς παρουσιάζονται όσα έγιναν εκεί…

Δυστυχώς για τους μεταμφιεσμένους γραφειοκράτες και καριερίστες δεν έχω να χάσω τίποτα. Στο κίνημα του συντάγματος έχω καταθέσει την ψυχή μου και δεν φοβάμαι να πεθάνω εκεί και έτσι δεν νιώθω καμιά ανάγκη να κρυφτώ όταν τα πράγματα δυσκολεύουν. Καταλαβαίνω ότι στις άκαμπτες μιζερες ψυχές τους, τούς είναι δύσκολο αυτό να το πιστέψουν αλλά μέσα μου δεν υπάρχει καμιά υστεροβουλία, καμιά διάθεση να ηγηθώ ούτε καμιά ανάγκη να προβληθώ.

Τις γενικές μου πεποιθήσεις και ιδέες είχα την ευκαιρία να τις βγάλω σε παλιότερα κείμενα μου σε στιγμές που οι περισσότεροι σιωπούσαν. Αυτά τα κείμενα προάσπιζαν πάντα την Ζωή και τις λειτουργίες της αναζητώντας τους λόγους που αυτή η Ζωή έγινε μικρή, διπρόσωπη παραμορφωμένη και μικρόψυχη, αντάξια μόνο για να υπηρετεί εξουσίες και το χρήμα.(κάποια από αυτά βρίσκονται εδώ :http://sxoliastesxwrissynora.wordpress.com/author/blackpanther1975/ ενώ κάποια άλλα υπάρχουν στο ιντιμίντια με το όνομα batmarx)

Επομένως ήμουν απόλυτα έτοιμος γι’αυτό το κίνημα που πρεσβεύει να πάρουμε πάλι τις ζωές στα χέρια μας μακριά από κομματικά φέουδα και προκάτ ιδεολογίες.

Ακόμη χειρότερα για αυτούς, υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι στο Σύνταγμα (μερικούς είχα την ευτυχία να γνωρίσω) που κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος.

Όλα θα βγουν στην φόρα και αυτοί που θα εκτεθούν είναι όσοι συνειδητά ή ασυνείδητα σαμπόταραν την εξεγερσιακή ορμή αυτού του κινήματος λειτουργώντας ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ως πέμπτη φάλαγγα της εξουσίας.

Ο καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται και είναι το σκοτάδι που φοβάται το φως και όχι το αντίθετο.

ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗΣ ΤΗΣ ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΤΟΥ

Κατά τις τρεις το βράδυ 29 προς 30 Ιούνη και όταν είχαμε μείνει κάποιες δεκάδες άνθρωποι που κρατούσαμε με μεγάλο ρίσκο την συνέχεια της κατάληψης του συντάγματος, έστειλα ένα κείμενο στο ίντι που διατράνωνε την παρουσία ανθρώπων στο σύνταγμα καλώντας και άλλο κόσμο να έρθει για ενίσχυση.http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1313859

Ο σκοπός του κειμένου ήταν ακριβώς αυτός. Να δείξει ότι τίποτα δεν τελείωσε και ότι όλα συνεχίζονται. Στο τέλος έβαλα αυτή την φράση που απηχούσε την γενική γνώμη όσων παραμέναμε στο σύνταγμα.

Κάποιοι από αυτό θίχτηκαν προσωπικά παρότι η αναφορά ήταν γενική και δεν είχε σκοπό να θίξει κάποιον προσωπικά. Αγνόησαν μάλιστα το γενικό πνεύμα του κειμένου και στάθηκαν στην συγκεκριμένη πρόταση. Μαζί τους είχα μια έντονη συζήτηση που κατέληξε στο ότι όλα ήταν μια παρεξηγήση.Ισχυρήστηκαν ότι η μικροφωνική υπήρχε αλλά από κακή συνεννοήση τέθηκε εκτός λειτουργίας. Ως εδώ καλά.Ήμουν κιόλας έτοιμος να στείλω διόρθωση στο ίντι που να αποφορτίζει την επίμαχη πρόταση. Μετά όμως εμφανίστηκε ένας τύπος αιώνια ξινισμένος και στυγνός που με τσαμπουκά ισχυρήστηκε ότι αυτός πήρε την μικροφωνική και ότι αυτή είναι στο όνομα του, τοποθέτηση που έδειξε πόσο ξεκρέμαστη και ευάλωτη είναι η αυτοοργάνωση του συντάγματος σε κρίσιμους τομείς της.

Ώστε λοιπόν για το αν υπάρχει μικροφωνική εκεί κρίνεται από τα κέφια και τις διάθεσεις ΕΝΟΣ ΑΤΟΜΟΥ που μάλιστα πουλά εξουσία και αρχηγηλίκι στους υπόλοιπους και ο οποίος λίγες μέρες πριν φώναζε ότι θα πάει στο μικρόφωνο για να πει ότι γαμιόμαστε όλοι και θα φύγει μαζί με την μικροφωνική!

Αυτό όμως παραμένει πταίσμα μπροστά στα παραλειπόμενα.Από διασταυρωμένες πληροφορίες μάθαμε ότι το απόγευμα στις 29 Ιούνη υπήρχαν άτομα που καμώνονταν τους συντονιστές ομάδων και έλεγαν αδιάκριτα στον κόσμο ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ γιατί επίκειται εισβολή. Τράβηξαν έτσι κόσμο προς το μοναστηράκι με την εκτίμηση ότι το σύνταγμα πέφτει. (ήταν τόσο σίγουροι ότι θα έπεφτε ώστε ακόμη και μια μέρα μετά είχαν το θράσος να μιλάνε για ανακατάληψη του Συντάγματος λες και όντως είχε πέσει η κατάληψη!)

Η ίδια η μικροφωνική όσο λειτούργησε βίασε τις αποφάσεις της τελευταίας συνέλευσης και χρησιμοποιήθηκε για να περάσει η κλασική δειλή αριστερή άποψη ότι η αστυνομική βαρβαρότητα αντιμετωπίζεται με παλαμάκια.

ΤΙ ΕΙΧΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΡΙΝ ΤΙΣ 28-29

Η συνέλευση είχε λοιπόν αποφασίσει τα εξής:

1)Να φέρουν όλοι μαλόξ και μάσκες.

2)Όταν η αστυνομία χτυπά να είναι θεμιτή η αντίσταση σε αυτήν.

3)Να μην χρησιμοποιηθεί ντουντούκα ή μικρόφωνο εχθρικά σε όσους συγκρούονται με την αστυνομία.

4)Να μην μπει η λέξη ειρηνικά στο κείμενο της συνέλευσης.

Τι έκανε ο εκφωνητής:

α)Καλούσε τον κόσμο να μην απαντά στις προκλήσεις της αστυνομίας.

β) Κάποια στιγμή έφτασε να πει έλεος με τους μπαχαλακηδες και το παιχνίδι τους

γ)Τόνιζε ότι η διαμαρτυρία είναι ειρηνική όταν η συνέλευση είχε απορρίψει ρητά αυτόν τον όρο.

Αν αυτό δεν ήταν το χειρότερο καπέλο σε απόφαση συνέλευσης τότε δεν ξέρω ποιο είναι…

Όταν η σύγκρουση κλιμακωνόταν και όταν ένιωσαν ότι οι συγκρουσιακοί είναι πια η πλειοψηφία στην πλατεία τότε τα μάζεψαν και έφυγαν γιατί όπως ειπώθηκε “αυτοί εδώ δεν είναι δικοί μας” αναφερομένοι σε ανθρώπους που ήταν εξεγερμένοι! Άραγε ποιοι είναι οι “δικοί τους”; Θα το μάθουμε ποτέ; Αυτοί που κατηγορούσαν πιτσιρίκια 18 χρόνων σαν κουκουλοφορους της ασφάλειας; Όπως είπε ένας συμπαθής από αυτούς “δεν θα αφήναμε την μικροφωνική να φωνάζει μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι” αλλά ο ίδιος δεν είχε κανένα πρόβλημα που η μικροφωνική χρησιμοποιόταν ασύστολα για να αλλοιώσει το πνεύμα και τις αποφάσεις μιας ολόκληρης συνέλευσης.

Είναι χρέος της κατάληψης του Συντάγματος να έχει μικροφωνική που θα παραμένει ακόμη και αν τανκς κυκλοφορούν στους δρόμους και η οποία θα είναι στην ευθύνη ανθρώπων που είναι έτοιμοι να δώσουν όλη την ψυχή τους στο κίνημα χωρίς να φοβούνται την σύγκρουση με τις δυνάμεις καταστολής και χωρίς να αλλοιώνουν αποφάσεις της συνέλευσης σε μέρες κρίσιμων μαχών. Ας φτιαχτεί μόνο για αυτό το σκοπό ένα ταμείο που θα την χρηματοδοτεί ώστε κανείς να μην μπορεί να ισχυριστεί ότι είναι δικιά του και ώστε να μην είναι θέμα μιας ομάδας εργασίας αν και πότε θα μένει.

Η ΑΦΟΡΗΤΗ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΤΑΞΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

Κοίταγες το πρωτοσέλιδο της αυγής στις 29 Ιούνη και σου σηκωνόταν η τρίχα. ΜΑΤ και κουκουλοφοροι προσπάθησαν να αποτρέψουν το κόσμο να κατέβει.

Ίσα και όμοια πληρωμένοι πραιτωριανοί με πιτσιρίκια που τους πέταγαν πέτρες!Ίσα και όμοια και εξίσου καταδικαστέα, ο ασταμάτητος χημικός πόλεμος και οι εφορμήσεις των μπάτσων στον κόσμο με την υποτυπώδη αντίσταση με πέτρες!

Ο Τράγκας μπροστά τους φαινόταν υπερεπαναστάτης. Κουβέντα από τα καθεστωτικά λαμώγια της αριστεράς ότι στη 1 η ώρα, πέντε ώρες μετά από το κάλεσμα στους δρόμους και ενώ όλα ακόμη ήταν ειρηνικά ο κόσμος ήταν λιγότερος απ’ότι στις 15 Ιούνη και έτσι κανένα “επεισόδιο” δεν τον είχε αποτρέψει να κατέβει. Κουβέντα ότι το απόγευμα στις 7 μετά από 5 ώρες συγκρούσεων ο κόσμος συνέρρε συνεχώς ΜΗ φοβούμενος τα επεισόδια.Κουβέντα ότι άλλοι ήταν οι συγκρουσιακοί του μεσημεριού και άλλοι της νύχτας. Ένα απέραντο ψέμμα όλη η ανταπόκριση τους βουτηγμένο στην μπατσοφοβία και στην ασφαλιτοτρομολαγνεία.

Όμως πίσω είχε η αχλάδα την ουρά και η επόμενη μέρα τους διέψευσε ακόμη περισσότερο.

Τετάρτη κατά τις 12 και 30 ο κόσμος ήταν πάλι λίγος εμφανώς κατώτερος των περιστάσεων και τότε η ίδια η αστυνομία ξεκίνησε τα επεισόδια και την σύγκρουση. (το ίδιο –λιγότερο κραγμένα– είχε συμβεί και την τρίτη όταν διμοιρίες εμφανίστηκαν φιλελλήνων και όθωνος προκαλώντας με την παρουσία τους τον κόσμο και ρίχνοντας χημικά έχοντας μόνο δεχτεί ένα μπουκάλι νερό…)

Κι όμως μετά την έναρξη των συγκρούσεων ο κόσμος αύξανε και δεν μειωνόταν.

ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΜΠΑΤΣΟΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΜΠΑΤΣΟΦΟΒΙΚΟΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΑΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΟΥΤΕ ΤΗΣ ΔΙΝΕΙ ΦΤΗΝΑ ΑΛΛΟΘΙ ΟΠΩΣ ΕΣΕΙΣ.

Η αστυνομική βαρβαρότητα δεν αντιμετωπίζεται με παλαμάκια και στην καλύτερη περίπτωση αυτό είναι ένα ανεδαφικό ευχολόγιο για να το πιστέψουν μικρά παιδιά.

Όταν το απόγευμα τα γουρούνια έφτασαν στο σημείο να ρίχνουν στο κεφάλι χημικά στον κόσμο που ήταν στα σκαλοπάτια του συντάγματος έγινε φανερό ότι η εξουσία δεν ενδιαφερόταν αν θα έχει νεκρούς και ήθελε πάση θυσία να εκκενώσει το σύνταγμα. Ποιος θα το φανταζόταν ότι σε αυτή την προσπάθεια της θα είχε αρωγούς ανθρώπους που ήταν στο σύνταγμα και που για τις δικές τους σκοπιμότητες δέχτηκαν τετελεσμένα αυτή την εκκένωση.

Αλλά δεν τους πέρασε!Χάρη σε παληκάρια και παληκάρισσες που έμειναν εκεί μέχρι τέλους ματαιώνοντας σχεδιασμούς της εξουσίας αντέξαμε και αντεπιτεθήκαμε με ό,τι είχαμε και δεν είχαμε.

Άνθρωποι με αυταπάρνηση και ψυχή, γνήσια συντροφικότητα και αλληλεγγύη, αυτοί που οι γραφειοκράτες της πλατείας φυσιολογικά δεν θεωρούν δικούς τους και που απαξιωτικά χαρακτηρίζουν μπαχαλακηδες και κουκουλοφόρους. Ναι ανάμεσα μας ήταν και άτομα με ελληνικές σημαίες που σε άλλες περιστάσεις θα τσακωνόμασταν αλλά που στην φωτιά της μάχης ενωθήκαμε αδερφικά.

Άνθρωποι που κράταγαν όσο μπορούσαν τις διμοιρίες σε απόσταση με τα πρωτόγονα όπλα της πέτρας και του παλουκιού.Ειδική μνεία θέλω να κάνω στα παληκάρια που στις 11 το βράδυ με όπλα κερατέας έτρεψαν σε φυγή πολλές διμοιρίες την στιγμή που νιώθαμε ότι τώρα θα καταλάβουν για τα καλά την πλατεία.

Αυτά τα άτομα συκοφάντησε η αριστερά και αυτά τα άτομα είναι το ανάθεμα για όλους τους μπατσόφιλους που όλες αυτές τις μέρες προωθούσαν την εκτός τόπου και χρόνου συναδέλφωση με τα τέρατα των ΜΑΤ.

Κάποιοι ακόμη πιστεύουν ότι η αστυνομία χτυπά γιατί προκαλειται από κάποιους κακούς σκοτεινούς.Αυτός ο μύθος κατέρρευσε για τα καλά τις τελευταίες μέρες.Γιατί όσο κι αν είναι αναποτελεσματική, ατελεσφορη και ανεύθυνη η στάση κάποιων νεαρών να πετάνε πέτρες από μακριά σε μπάτσους και μετά να τρέχουν να αποφύγουν την σύλληψη, αυτή ποτέ δεν θα μπορούσε να προκαλέσει τέτοια βαρβαροτητα όταν αυτή δεν είναι σχεδιασμένη και προμελετημένη.

Παλιά μας έλεγαν ότι οι μολότωφ προκαλούν τον χημικό πόλεμο.Τώρα που οι μολότωφ δεν υπήρχαν παρά σε ελάχιστες περιπτώσεις τροποποιούν το άλλοθι και ισχυρίζονται ότι και οι πέτρες προκαλούν χημικό πόλεμο. Τέτοιοι ξεδιάντροποι δικηγόροι των μπάτσων και του καθεστώτος που αυτόκλητα έρχονται να δικαιολογήσουν την κρατική βία, δεν έχουν καμιά διαφορά από τηλεφύρερς που ισχυριζονται λιγότερο πειστικά τα ίδια ακριβώς πράγματα. Το σύνολο του κόσμου επιτέλους καταδικάζει την αστυνομική βία και προβληματίζεται για το πώς να την αντιμετωπίσει και αυτοί ακόμη τυρβάζουν για προβοκάτορες και κουκουλοφορους. Ποιον βοηθούν και ποιον εξυπητετούν; Αντικειμενικά τα ίδια τα ΜΑΤ και το καθεστώς που τα πληρώνει που επιχαίρουν και πλειοδοτούν για τα άλλοθι που τους δινουν οι αριστεροί του γλυκού νερού.

Η ΠΕΜΠΤΗ ΦΑΛΛΑΓΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Τους ξέρουμε και μας ξέρουν.

Συνυπάρχουμε μαζί γιατί ακόμη όλα είναι ρευστά και αδιαμόρφωτα.

Αυτή η πέμπτη φάλαγγα βρίσκεται στις ψυχές συριζαίων (όχι όλων) που την στιγμή του χημικού πολέμου αυτοί ορύονταν για τα μπαχαλακια που τα χαλάσαν όλα και φώναζαν “έξω- έξω” σε κόσμο που συγκρουόταν στους παραπλευρους δρόμους και πήδαγε από 3 μέτρα ύψος για να αποφύγει την σύλληψη.Αναπνέει στα σώματα μπατσόφιλων που δικαιολογούν κρατικούς εγκληματίες γιατί ”και αυτοί πρέπει να ζήσουν και αναγκαστικά ακολουθούν εντολές“, φωλιάζει στους γραφειοκράτες που νομίζουν ότι επειδή είναι μέλη σε αυτοσχέδιες ομάδες εργασίας έχουν δικαίωμα να μειώνουν και να κοιτούν αφ’υψηλού όλους τους υπόλοιπους, θριαμβεύει στους τύπους που συνάψαν ειρήνη με το καθεστώς την στιγμή που αυτό κήρυξε μονόπλευρα πόλεμο σε όλη την κοινωνία, θεριεύει στους συκοφάντες των εξεγερμένων που τους αποκαλούν κουκουλοφόρους και βαλτούς.

Ένας τύπος από την τεχνική υποστήριξη μεγάλης ηλικίας είχε το θράσος να απειλήσει σύντροφο της πλατείας γιατί λέει τον είδε να πετάει πέτρες στους μπάτσους!(αυτός άραγε βάραγε παλαμάκια;)Ακόμη χειρότερα, ένας άλλος από την ομάδα επικοινωνίας (συριζαίος και αυτός) είχε το μεγαλύτερο θράσος να απλώσει χέρι σε έναν παλαίμαχο αναρχικό γιατί έκανε το “έγκλημα” να ειρωνευτεί την συνέλευση της ομάδας αυτής. Άραγε ο συγκεκριμένος έχει επίγνωση τι ασκούς του αιόλου άνοιξε με αυτή του την ενέργεια; Κρατιόμαστε με νύχια και με δόντια για να μην χειροδικίσουμε σε όλους αυτούς τους σκατόψυχους που με όλους τους δυνατούς τρόπους μάς έχουν δείξει ότι όχι μόνο δεν αποτελούν απειλή για αυτό το καθεστώς αλλά και αντικειμενικά λειτουγούν για την επιβίωση του. Και ο “ειρηνισμός” τους τελικά ποιους αφορά; Μόνο τα κρατικά τέρατα που θέλουν να μας λιώσουν; Η ψυχραιμία τους χάνεται και γίνονται εριστικοί και βίαιοι μόνο σε όσους αντικειμενικά θέλουμε να πολεμήσουμε αυτό το καθεστώς μέχρι εσχάτων; Η λέξη ντροπή είναι λίγη…

Αυτοί οι τύποι με τον τρόπο και την συμπεριφορά τους θέλουν να διώξουν ότι πιο αγνό ό,τι πιο μάχιμο και ό, τι πιο αποφασισμένο υπάρχει σαν ανθρώπινο υλικό στο σύνταγμα ώστε να μείνει μόνο η πολιτική αθλιότητα του ενσωματωμένου του άψυχου και του ακίνδυνου….

Τούς έχω κακά νέα. ΔΕΝ ΦΕΥΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ.ΚΑΙ ΧΤΕΣ ΗΡΘΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΙ ΣΑΝ ΕΜΑΣ. Κι αν αυτοί θέλουν να μείνουν μαζί μας όμορφα, πολιτισμένακαι ήρεμα να ρίξουν τους τόνους και να αλλάξουν συμπεριφορές γιατί η υπομονή μας εξαντλείται. Κι αν αυτοί χτες απλώσαν χέρι γιατί νιώσαν ότι μπορούν να κάνουν ό,τι γουστάρουν ας το ξανασκεφτούν. Όλη η αγένεια η ξινίλα η έπαρση και η επίδειξη μικροεξουσίας έρχεται μονομερώς από την πλευρά τους και έχουν συσσωρευτεί πολλά για την πάρτη τους από πολλούς.Από ποιους; Από αυτούς που δεν έφυγαν στην μάχη και δεν έχουν φόβο να τα βάλουν με εξουσίες πολύ πιο οργανωμένες και αδίστακτες από τις δικές τους. Να μην παρεξηγήσουν την ως τώρα ιώβεια υπομονή μας ως δείγμα αδυναμίας. Ήταν μόνο δείγμα μεγαλοψυχίας και ανθρωπιάς. Αλλά επειδή εδώ υπάρχει πραγματικός πόλεμος με την εξουσία και όχι ανώδυνα χάπενινγκς και επειδή όντως οι περισσότεροι από μας δεν φοβόμαστε για τις ζωές μας ας σκεφτούν σοβαρά την ως τώρα στάση τους και σε τι μπορεί αυτή να οδηγήσει.Και βέβαια όποιος τολμήσει να βγάλει από αυτή την πλατεία νέο κόμμα θα έχει να κάνει με όσους ματώσαμε για να είναι αυτή η πλατεία ελεύθερη και ακομμάτιστη.

ΌΜΩΣ ΑΥΤΑ ΠΟΙΟΝ ΑΦΟΡΟΥΝ;

Αυτοί που μένουμε σε 24ωρη βάση στο σύνταγμα είμαστε λίγοι και συγκεκριμένοι. Ο υπόλοιπος κόσμος χρησιμοποιεί το σύνταγμα για κάποιες ώρες και για κάποιες μέρες σαν εστία διαμαρτυρίας και αντίστασης.

Χτες έγινε μια υπέροχη συνέλευση. Ο κόσμος ήταν εμψυχωμένος και αισιόδοξος παρά την τυπική ήττα με το μεσοπρόθεσμο. Ο κόσμος έβγαλε την οργή του για τους μπάτσους, το πολιτικό καθεστώς και τους μηχανισμούς του σε πνεύμα ανάτασης και ακατάβλητης αποφασιστικότητας. Κάποιοι μεταμφιεσμένοι αριστεροί ψέλισαν κάτι για φθινόπωρο αλλά φανερά αυτό το κίνημα θα συνεχίσει για αρκετό καιρό χωρίς να περιμένει φθινόπωρα και χωρίς να κηρύξει παύση και ανακωχή.

Μπροστά μας έχουμε νέα ορόσημα, νέες μάχες, νέες συγκρούσεις εμποτισμένες με την εμπειρία του καταιγιστικού διήμερου. Ο κόσμος θέλει να συντρίψει τους πραιτωριανούς και το μπορεί. Προτάθηκε και πέρασε να δοθούν σεμινάρια αυτοάμυνας. Δεν γίνεται να φοβόμαστε κάποιες εκατοντάδες εξοπλισμένων τραμπούκων(βλέπε ΜΑΤ) όταν η ορμή του εξεγερμένου πλήθους μπορεί να τους διαλύσει σε χρόνο ρεκόρ. Δεν γίνεται η πλατεία να είναι αφιλόξενη σε μαχητές της ελευθερίας και να είναι φιλόξενη σε μπατσόφιλους και μπατσοφοβικούς. Δεν γίνεται να χάσουμε αυτόν τον πόλεμο.

Το χρωστάμε στα παιδιά μας, τα γεννημμένα και αγέννητα. Το χρωστάμε στην ίδια την ζωή μας που ουρλιάζει πάνω από διχαστικά σύμβολα και φθαρμένες ιδεολογίες: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ ΡΕ ΚΟΥΦΑΛΕΣ

Το κείμενο είναι παρορμητικό και νοτισμένο με το αυθόρμητο της ψυχής και την τόλμη της ελεύθερης ζωής.

Σε άλλη φάση και αν μείνω ζωντανός θα γράψω σοβαρή και εμπεριστατωμένη μελέτη που θα αναλύει σε άλλες βάσεις και με την νηφαλιότητα του αποστασιοποιημένου ερευνητή γιατί αυτό το κίνημα είναι κατά κάποιο τρόπο η εκδίκηση του δολοφονημένου Βίλχελμ Ράιχ και των προωθημένων απόψεων του για την Ζωή και τις λειτουργίες της (και πόσο υπέροχα ένιωσα όταν είδα μια μέρα να κυκλοφορούν κείμενα με τις ιδέες του ελεύθερα εκεί όταν τα γκρουπούσκουλα της αριστεράς έχουν πρόβλημα να σπείρουν τις προκάτ χρεοκοπημένες ξύλινες απόψεις τους μέσα στο χώρο του συντάγματος…)

Για αυτό που αποκαλώ έκτη φάλαγγα του καθεστώτος και αποτελείται από κάποιους αναρχοπατέρες και μερικούς θιγμένους αριστεριστές εώς διανοούμενους της συμφοράς σαν τον Φωτόπουλο και η οποία έχει λυσσάξει να συκοφαντεί αυτό το κίνημα γιατί δεν μπορεί να το χειραγωγήσει και να το χωρέσει στα κουτάκια της, δεν θα ασχολήθώ εδώ. Αυτοί οι ελιτιστές που αντιμετωπίζουν τον ακατέργαστο κόσμο που τώρα αφυπνίζεται σαν φασίστα δεν αξίζουν ούτε για φτύσιμο.Βρέθηκαν μόνοι τους στην γωνία και καλά να πάθουν. Τους έμεινε μονο η κούφια ευχαρίστηση να νιώθουν “καθαροί” και αμόλυντοι από την ζωντανή ενέργεια του πλήθους που ψάχνεται μακριά από κόμματα και έτοιμες ιδεολογίες. Κατά βάθος ξέρουν ότι έχουν χάσει κάτι τεράστιο που δεν υπήρχε σε κανένα προηγούμενο κίνημα σε αυτόν τον τόπο και βγάζουν την χολή τους από τα πληκτρολόγια τους. Τόσο τραγικοί ώστε να γινουν καναπεδάκηδες και παθητικοί την στιγμή που οι πρώην καναπεδάκηδες και παθητικοί τούς προσπέρασαν χωρίς καν να μάθουν την υπαρξη τους. Αιώνια καταραμένοι που έβριζαν τον κόσμο όταν αυτος δεν αντιδρούσε και τώρα τον βρίζουν χειρότερα όταν επιτέλους αντιδρά.

Το κείμενο είναι αφιερωμένο στους Γιάννηδες, τους Νίκους, τον Σωτήρη, τους Γιώργηδες, την Ηρώ, την Σπιριδούλα, τον Στέλιο, τον Ρήγα, τον Γιάννο, τους Δημήτρηδες, τους Βασίληδες, τους Κώστηδες, τον Εμίλιο, τον Έκτορα, τον Σταμάτη και σε όλους τους άλλους υπέροχους ανθρώπους που γνώρισα στο Σύνταγμα και που ανεξάρτητα από ιδεολογικές διαφωνίες μού απέδειξαν ότι είναι Άνθρωποι-Αγωνιστές και Μαχητές της Ζωής και της αιώνιας Εξέγερσης της…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου