Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

ΔΕ ΜΑΣ ΦΙΜΩΝΕΤΕ




Στη διάρκεια του καλοκαιριού, ο δήμαρχος Σητείας Πατεράκης ήταν ο τρίτος σε σειρά που προσπάθησε να φιμώσει την ανεξάρτητη φωνή του sitiavendetta με εισαγγελέα.

Δεν θέτουμε σε καμία περίπτωση τις συγκεκριμένες ''επιπλοκές'' του blog σε προσωπικό επίπεδο αφού η προσπάθεια στοχοποποίησης από τα αφεντικά ήταν πάντα τακτική γενικότερης πολιτικής της καταστολής.

Με την αδυναμία των τοπικών αφεντικών της Σητείας να απαντήσουν σε μας προπαγανδίζοντας ενέντια στον αυτόνομο λόγο μας,καταφεύγουν σε μικροαστικές πρακτικές που ξεμπροστιάζουν τον ίδιο το φόβο τους.

Πρόσφατα έγινε μία αξιόλογη και αυτονόητη επίθεση κατά του Καρχιμάκη από άτομα που θέλουν ξανά τα αφεντικά να συνδέσουν με τη σύνταξη του sitiavendetta.Δε φέρουμε καμία ευθύνη για την επαρχιώτικη βλακεία που τους τυραννά η οποία συνεχώς τους οδηγεί στο να προσωποποιήσουν το blog μειώνοντας την ΄΄εγκυρότητά΄΄του με υπόνοιες καθοδήγησης από το Σύριζα.

Όσο φτάνουν κοινωνικά-πολιτικά τα επαρχιώτικα μυαλά της Σητείας, άλλο τοσο κατανοούν τη διαφορά μεταξύ αριστεράς και ελευθεριακής προπαγάνδας.

Τέλος, ξεκαθαρίζουμε ξανά την απόπειρα να ορίσουν οι δήμαρχοι,ο εφημερηδοπώλης της Νέας επαρχίας και γενικώς τα τσιράκια του Καρχιμάκη την εκπροσώπηση του blog ώστε να φανούν μεμονομένα και περιορισμένα τα μέτωπα εναντίον τους .(Αναφερόμαστε στην περίπτωση της ουτοπικής πεποίθησης ότι οι ΄΄Συριζαίοι΄΄ είναι από πίσω οι οποίοι έχουν χρόνια κομματικές εμπάθειες μαζί τους άρα και τα ανάλογα εξουσιαστικά συνφέροντα. Κι αυτά, ως απόδειξη της υστεροβουλίας των κατά τα άλλα καθάριων πολιτικών θέσεων του blog.Όμως ξαναλέμε:Τα μέτωπα είναι πολλα μιας και διαχωρίζουμε τη θέση μας).

Σε δεύτερη φάση, θα ήθελαν ως μικροαστοί της ζυμωμένης μικροπολιτικής της εξάρτησης,να ξεμπρροστιάσουν τους συντάκτες ώστε να συνδέσουν το οποιοδήποτε ''ψεγάδι'' της προσωπικής τους ζωής με την ποιότητα του εχθρικού τους λόγου.Τα καθώς πρέπει τζάκια της Σητείας όμως ποτέ δεν έδωσαν ''δικαιώματα''.Σωστά? Γνωρίζουν καλά να πνίγουν της πατριαρχικές,τις σεξιστικές,τις πρωτοκοσμικές τους εξαρτήσεις πολύ καλά στο όνομα της σκουληκιασμένης αίγλης τους κι έτσι πουλάνε μουχλιασμένη ηθική.

Δεν είμαστε αριστεροί, γιατί αρχικά είμαστε ενάντια σε κάθε μορφή εξουσίας.Ο εχθρικός αδιαμεσολάβητος λόγος, είναι προθάλαμος ζύμωσης, σχολείο διεκδίκησης και όχι εξουσίας




Η καταστολή είναι εξουσιατικός φόβος



antiMATer

3 σχόλια:

  1. οι ντόπιοι επαρχιώτες όπως περιγράφετε βρίσκονται σε μια σύγχυση όπως ακριβώς και τα αφεντικά τους, δηλ, το ΠΑΣΟΚ.
    βλέπουν σκιές και εχθρούς, προσπαθούν να "συνδέσουν" πρόσωπα και καταστάσεις μπας και βγάλουν άκρη.
    ΞΕΧΝΑΝΕ το σημαντικό: ότι οι μηχανισμοί που τους θρέφουν είναι πλέον σε παρακμή, το τέλος έρχεται... καταρρέει το σκηνικό που με τόσο κόπο χτίσανε.
    Το πιο ανησυχητικό γι αυτούς δεν είναι η επίθεση στον Καρχιμάκη, αλλά η ουδετερότητα και απραξία που έδειξαν οι παρευρισκόμενοι στο πανηγύρι της Μαρωνιάς.
    Περίμεναν να σηκωθούν μερικοί νταήδες του πασοκ να υπερασπιστούν το σύντροφο Μιχάλη, κάτι που δεν έγινε.

    Επίσης, είναι τόσο προβλέψιμοι όλοι αυτοί, ακόμα και η στοχοποίηση του μπλογκ σας ήταν αναμενόμενη. Το θέμα είναι πόσο ανάποδα θα τους έβγαινε αν - λέμε αν - ανακάλυπταν τη συλλογικότητά σας. Όταν ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας της Σητείας συμφωνεί με τα λεγόμενά σας, διατυπωμένα φυσικά με πολύ λαϊκότερο ύφος, αλλά δεν παύουν να θεωρούν πολυ λίγους τους "εκλεγμένους" τους, συμφέροντα να αλωνίζουν και ένα δήμαρχο εξαιρετικά ανεπαρκή. Τότε να δούμε ζημιά.

    Τέλος για να γελάσουμε και λίγο μπείτε σ αυτό το μπλογκ: http://pasokhtefra.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ένα φρέσκο νέο, ο εφημεριδοπώλης όπως τον αποκαλείτε, δηλαδή ο ρεμπελάκης, προκειμένου να υπερασπιστεί τον σύντεκνό του μιχάλη, αναπαράγει ότι ο σαρίδης επιτέθηκε στο παιδί του μιχάλη, τον γιωργάκη, όπως χαρακτηριστικά τον αποκαλεί.
    ρε δεν ντρέπεστε; προσπαθείτε να καλύψετε το γεγονός με το να στρέφετε την κοινή γνώμη εναντίον στον σαρίδη και το δημήτρη λέγοντας ψέματα?
    ν αγιάσουν τα χέρια του δημήτρη. μακάρι να του ριχνε ακόμα του καραγκιόζη του καρχιδάκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΡΟΣ sitiavendetta:ΠΟΛΥ ΤΟ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ. ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΜΕ ΜΟΝΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΣΑΣ, ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΞΕΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΤΟΥ ΣΗΤΕΙΑΚΟΥ ΠΟΥ ΜΙΑ ΖΩΗ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΣΤΑ "ΑΦΕΝΤΙΚΑ" ΤΟΥ ΝΑ ΑΣΕΛΓΟΥΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ.
    ΒΑΣΙΚΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ SITIAVENDETTA ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΑΥΠΝΟΙΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΣΕ ΚΛΕΙΣΟΥΝ. (ΓΕΛΑΩ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ)

    ΠΡΟΣ ΣΗΤΕΙΑΚΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΑΣ ΜΟΥ: ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΑΣΚΗΤΙΚΟ ΜΥΑΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ. ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕ.(ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΤΟ ΕΓΡΑΨΑ ΕΧΕΤΕ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΘΕΛΕΤΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ)

    ΠΡΟΣ ΑΞΙΟΤΙΜΩΝ κ.ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΗΤΕΙΑΣ: ΓΙΑ ΤΟ SITIAVENDETTA ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΗ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΟΛΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΤΟ ΚΥΝΗΓΑΣ ΚΑΙ ΠΑΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ. ΒΕΒΑΙΑ ΔΕ ΣΕ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΛΟΓΟ. ΕΓΩ ΘΑ ΑΡΧΙΣΩ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΩ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΟΤΑΝ ΘΑ ΠΑΣ ΚΥΡΙΕ ΠΑΤΕΡΑΚΗ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ, ΣΑΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙΣ ΤΗ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΨΗΦΟΘΗΡΙΚΕΣ ΜΠΕΤΟΝΙΕΡΕΣ ΠΟΥ ΕΠΕΣΑΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΣΑΣ, ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΚΟΚΡΑΤΙΚΗ ΔΗΜΑΡΧΙΑ ΠΟΥ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΗΣ ΣΗΤΕΙΑΣ. ΣΑ ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ ΣΗΤΕΙΑΣ ΑΥΤΟ ΜΕ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΣΤΟ ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΕΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΚΥΝΗΓΑΣ ΕΝΑ BLOG ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΚΟΜΒΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ ΟΠΟΥ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΦΡΑΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΤΗ ΣΗΤΕΙΑ ΜΑΣ.

    ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ, sitiafightclub

    ΑπάντησηΔιαγραφή