Σάββατο, 19 Φεβρουαρίου 2011

Η ΛΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΄΄ΝΟΝΟΙ΄΄

Καιρό έχει να γίνει λόγος για άλλους εξίσου πασίγνωστους γιάπηδες της Σητείας (όπως πετράκηδες , κουρουπάκηδες, πατεράκηδες, πλακιωτάκηδες, καρχιμάκηδες ) , οι οποίοι προσκολλημένοι ανέκαθεν στην παρακμή του πελατειακού κοινωνικού ιστού κρατούν λαμπερή την μεταλαμπάδευση της αστικής σήψης επωάζοντας πανομοιότυπους γόνους.
Αναφερόμαστε σε τζογαδόρους καραβιών.

Τη ΛΑΝΕ,( μια εταιρεία ΄΄ λαϊκής βάσης΄΄) , κουμάνταραν αρχικά νανοστελέχη, με όλη την ευκαιριακή διάθεση που διέπει τέτοια μέλη τα οποία καιροσκοπούν έως ότου ρίξουν το σωστό χαρτί ενώ εσύ θρέφεις ανοσία για τέτοιες ΄΄χαρτοπεκτικού΄΄ τύπου διαχειρίσεις των κεκτημένων σου ή μεταφράζεις τις πληροφορίες σου αυτές σε ανοργάνωτη οργή ή καθόλου οργή.

Έπεται συνέχεια όταν κάποια μέλη εκείνης της ΄΄λεσχης΄΄ μετονομάζονται σε ΄΄μεγαλομέτοχοι΄΄, έτοιμοι να γεμίσουν καλά την επενδυτική τους συλλογή. Πόσο μάλλον όταν ξυπνάς το πρωί και σε αποκαλεί η αλαφροΐσκιωτη σύζυγος ΄΄εφοπλιστή΄΄, με όλο το κύρος που υπολογίζει πως θα διέπει πλέον και την ίδια στις αστακολάγνες δεξιώσεις σας: έτσι, γυαλίζουν το σκαρπίνι και παίζουνε στην ΄΄τσόχα΄΄ τη ΛΑΝΕ.

Χωρίς νέες ιδέες και εφευρετικότητες για οξυδερκείς συγκαλύψεις ( λόγω χαπακομένων αντιδράσεων του κόσμου και έλλειψης αλληλεγγύης ), σερβίρεται πάλι η γραφική πρόφαση για την πώληση κάποιων μετοχών της ΛΑΝΕ, στην ΑΝΕΚ: ΄΄ χρεοκοπία… ΄΄. Το Δ.Σ. που αποτελούνταν από 7 άτομα, θα είχε προς το παρόν 4 μέλη από άτομα της ΛΑΝΕ και 3 από την ΑΝΕΚ, ώστε να παίρνει αποφάσεις η ΛΑΝΕ για τα τοπικά δρομολόγια.

Οι αναγκαίες τροποποιήσεις των προαναφερθέντων καπιτάλων για την πελατειακή τους ικανοποίηση, ξεκίνησαν φυτεύοντας 4 ψήφους στο συμβούλιο υπέρ της ΑΝΕΚ παραχωρώντας μ’ αυτό τον τρόπο ολοκληρωτικά, δικαιοδοσίες για υποθέσεις που αφορούν καράβια της ΛΑΝΕ. Αλεβίζος, Μαστοράκης, Γαλανάκης ξεπούλησαν τα καράβια είτε με την ενεργή τους συμμετοχή είτε με την παρασιτική τους σιωπή. Σε επιστολές που στάλθηκαν και τους ζητήθηκαν εξηγήσεις, οι απαντήσεις ήταν αυτονόητες όπως προείπαμε, απλά εδώ παραθέτονται για την αναμετάδοση της λογισμικής επανάληψής τους: "δεν βγαίναμε", "βρεθήκαμε σε ένα ελεύθερο ανταγωνισμό", το "μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό", "όλοι συγχωνεύονται κάποια στιγμή". Δεν είμαστε απόλυτοι αλλά μέχρι στιγμής ασπαζόμαστε την άποψη ότι ο Αλεβίζος, πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος στο Δ.Σ. της ΛΑΝΕ, παραιτήθηκε ώστε να ενισχυθεί η πλειοψηφία της ΑΝΕΚ. Οι παραιτήσεις τέτοιου περιεχομένου γίνονται συνήθως είτε από φόβο διότι σε περίπτωση μη συμμόρφωσής σου, βγάζουν τ’ άπλυτα σου στη φόρα, είτε συνηθέστατα λόγω του χρηματισμού. Κι όλα αυτά ανάλογα με το βαθμό αλληλεγγύης της συμμορίας. Ίσως όμως και από καθαρή αδιαφορία στη συγκεκριμένη περίπτωση για τη χρεοκοπία της ΛΑΝΕ.

Από πολίτες της Σητείας, Αγίου Νικολάου, Ιεράπετρας, κατατέθηκε κεφάλαιο για τη δημιουργία των δύο καραβιών της ΛΑΝΕ ΄΄Βιτσέντζος Κορνάρος΄΄ και ΄΄Ιεράπετρα΄΄ τα οποία ξεκίνησαν να εκτελούν από το ντιλ και μετά, δρομολόγια προς Πειραιά μόνο συγκεκριμένες εποχές μέσα στο χρόνο. Σε άλλες περιπτώσεις διέσχιζες όλο το αιγαίο για να φτάσεις στον Πειραιά. Η υποβάθμιση ήταν κάτι που το συντηρούσαν ουσιαστικά όλα τα προηγούμενα χρόνια τα εφοπλιστοειδή γραβατοφορούντα, καθώς ο κόσμος της Σητείας χλεύαζε το ΄΄Κορνάρος΄΄ για την αχρήστευση και την αναξιοπιστία του παρομοιάζοντάς το με το καράβι Σάμινα.

Η ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΟΣΠΑΣΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΥ

Οι συγχωνεύσεις είναι πολιτική στην οποία στρέφεται επιτακτικά ο καπιταλισμός. Παύει να υφίσταται ο ανταγωνισμός ώστε να είναι μονόδρομος η κατάθεση ρευστού σε λίγους και ισχυρούς οι οποίοι θα σταθεροποιήσουν μ’ αυτή την πολιτικοοικονομική τακτική την ελαστικοποίηση των όρων εργασίας , την ανεπιφύλακτα πρωτοβουλιακή ρύθμιση της ρευστότητας στις τιμές των προϊόντων τους αριθμητικά και χρονικά, και την προώθηση του προϊόντος από λιγότερες ανενόχλητες φίρμες . Άρα όταν τα τσιράκια του οικονομικού συστήματος όπως Μαστοράκης, Γαλανάκης κ.α. , μιλάν για το μεγάλο ψάρι που τρώει το μικρό, δεν πιστεύω να σας πέρασε από το μυαλό πως προσπάθησαν για το αντίθετο.. . Η κρατική εντολή για συρρικνώσεις των εταιρειών είναι σαφής. Γι αυτό το κράτος δεν ακουμπάει πια κεφάλαιο για να ΄΄σώσει΄΄ μικρές εταιρείες όπως η ΛΑΝΕ. Επίσης η χρεοκοπία πια είναι πλέον κάτι το αφελές για να μας κοιμίζει ήσυχα στον καναπέ: Οι συναλλαγές για το εμπόριο όπλων συνεχίζονται στους ρυθμούς τους και οι μισθοί των σκυλιών της Βουλής πρήζονται σε καιρό κρίσης. Να το θέσουμε και μικροπολιτικά? Πρόσφατα δόθηκαν πάνω από 200.000 ευρώ για την κατασκευή σιντριβανιού στη Σητεία. Αν αρχίσει κάποιος τα ΄΄ποιός ήταν τότε δήμαρχος΄΄, να πάρει χάπι, να καθίσει στην t.v. Μοιάζει να καταφτάνουν καπιταλιστές του ΄΄μεγάλου΄΄ κεφαλαίου για κοιτάσματα πετρελαίου στην Κρήτη εκμεταλλευόμενοι τις συγκυρίες, και ‘σύ να ζητάς την αυτονομία της.

ΤΟ ΠΑΓΩΜΑ ΤΗΣ ΒΡΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Αν θεωρείτε υπεύθυνα τα αφεντικά της Σητείας που ψηφίσατε επειδή την είδατε κυβερνητικοί και της διαμεσολάβησης καταψηφίστε τους χωρίς προκαταλήψεις, συναισθηματισμούς και χωρίς το λουρί του πιθανού διορισμού με ταπεινωτικά τηλεφωνήματα για μία σύμβαση πάτου….. (και μετά Αφγανοί-Ιρακινοί υποτιμούν τις δουλειές). Έτσι , για να πείτε πως αρχίσατε τις δοκιμές. Κι όχι να θεωρείτε πως έχετε και ισχυρές αιτίες που θα καταψηφίσετε το ένα τσιράκι του Πασόκ εναντίον του άλλου όπως και έγινε με Πατεράκη και Κουρουπάκη. Μη βάλετε τουλάχιστον να τρέχει η αριστερά, γιατί επιθυμεί απλά να τερματίζει σταθερά σε καλή θέση, να στολίζει το δικαίωμα στην ποικιλία των δημοκρατικών θεσμών με ΄΄απειλητικές φρασεολογίες΄΄, να εκτονώνει τις εντάσεις αποκλιμακώνοντάς τες με ειρηνικές διαμαρτυρίες, να κρίνει την άδικη διανομή του πλούτου και να εχθρεύεται μόνο το ΄΄μεγάλο΄΄ κεφάλαιο προστατεύοντας το εσωτερικό -΄΄μικρό΄΄, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται σαφώς και τα εσωτερικά αφεντικά .(Στο τελευταίο είναι ειδήμων το κκε αφού στελεχώνεται από τέτοια. Η δικτατορία του προλεταριάτου γαρ). Αν την έχετε δει συμβολική διαμαρτυρία στρωθείτε έξω από το δημαρχείο μία μέρα ανώφελα, παρέα με συνδικάτα και αριστερούς. Το κκε πιθανότατα θα ξεκινά την ίδια ώρα πορεία από το λιμάνι. Αν θέλετε αγώνα μόνο μέχρι τέλους(εμείς θέλουμε), κάντε κατάληψη για πάντα σε δημαρχείο, σε νοσοκομείο, στις τρύπες που απολαμβάνουν τον υπόκοσμο που έπλασαν οι μαφιόζοι .Το να συκοφαντείς π.χ. δικαιολογημένα το νοσοκομείο-νεκροτομείο Σητείας και να γιατρεύεσαι αλλού, είναι σα να συνηθίζεις το φακελάκι προς το μαφιόζο γιατρό και έξω από την πόρτα του να την πληρώνει η παναγία. ( Σ’ αυτή τη δράση της κατάληψης για μια αδιαπραγμάτευτη ικανοποίηση όλων των αιτημάτων, δεν θα ακολουθήσει κανείς απ’ τους προηγούμενους γιατί ΕΙΝΑΙ αποτελεσματική καθώς προτάσσει την ενεργή ανυποχώρητη συμμετοχή όλων, δράση η οποία χαλάει τη νηπιακή βολή των ΄΄ψηφοφόρων΄΄ όπως τους αποκαλεί κρυφά η αριστερά. Άρα μιλάμε για μια αντιεμπορική δράση) .

Αν μας ξεπουλάν τα καράβια απαιτούμε από το υπουργείο να αυξήσει προϋπολογισμούς με αγώνες διαρκείας, συνεχείς πορείες, καταλήψεις. Εχθρός σε μια τέτοια περίπτωση δεν είναι μόνο το υπουργείο, αλλά και οι τοπικοί κρατούντες αφού οι κρίκοι της κεφαλαιακής απορρόφησης είναι κοινοί παντού, συστημικοί και αλληλένδετοι. Εν ολίγοις τα αφεντικά δε δαγκώνουν το χέρι που τα ταΐζει. (Και σ’ αυτή τη δράση δε θα λείψουν οι προαναφερθέντες καπελωτές που θα εισβάλλουν ώστε να λήξει γρήγορα, ή θα λείψουν εντελώς αν η δράση έχει ως αδιαπραγμάτευτο στόχο από τα 10 που είναι κλεμμένα, να επιστραφούν όλα. Η αριστερά διακανονίζει να καταστέλλει και με 5). Αν εμπιστεύεστε διορισμένα δ.σ. ναρκώνεστε οικτρά. Αν σε συνδικαλιστικά όργανα την έχετε δει υπέρ της εκπροσώπησης με δ.σ. και σας καταστέλλει η νωθρότητα και η πελατεία του, γίνετε εσείς το δ.σ. χρησιμοποιώντας τυπικά το καταστατικό ώστε να υπάρχει σφαιρική συναπόφαση. Αν την έχετε δει με επιστολές, το καλάθι των αχρήστων στέκει ορθάνοιχτο.

Υ.Γ. Προσφέροντας και το δεύτερο μάγουλο, τα σκυλιά δε θα σταματήσουν εκεί. Ο χείμαρρος επιβολών δεν έχει τέλος στο εξής. Τα διστακτικά ΄΄στοπ΄΄ στην τρόικα και στο πασόκ, λαμβάνονται ως θετική εισήγηση. Το μόνο που έχουν να διευθετήσουν ελληνική κυβέρνηση -λογιστές ΔΝΤ, είναι το πόσο επιτυχέστερα θα προβληθεί το επικοινωνιακό παιχνίδι της κοίμησης του όχλου μέσα από τους ρουφιάνους των ΜΜΕ.

Υ.Γ. Κερατέα-Σητεία: Φοβού τη μέρα που τρυπάνια θα γκρεμίζουν το φρούριο ΄΄Καζάρμα΄΄ για φωτοβολταικά, και η Σητεία θα πηγαίνει καλιτσούνια στους μπάτσους που θα φυλάν τυπικά την αριστερά και τη ΓΣΕΕ.


antiMATer

1 σχόλιο:

  1. το προώθησα όπου μπορούσα, μπας και αρχίσουν σιγά σιγά και βασανιστικά να ξυπνάνε οι στειακοί

    ΑπάντησηΔιαγραφή