Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

ΚΚΕ ΚΑΙ ΑΝΤΙ-ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΙ..


Παρασκευή 23 Απρίλη 1999

"ΟΧΙ στον πόλεμο από τη Σητεία
Ενα βροντερό ΟΧΙ στο βρώμικο πόλεμο και στους ιμπεριαλιστές που δήθεν προστατεύουν την ειρήνη, έρχεται αυτή τη φορά από τη Σητεία. Εκατοντάδες κάτοικοι έδωσαν το "παρών" στη δεύτερη κατά σειρά μεγάλη συγκέντρωση και αντιπολεμική συναυλία, που διοργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή για την Ειρήνη στα Βαλκάνια.

Στην κεντρική πλατεία της Σητείας μαζεύτηκαν οι κάτοικοι της περιοχής και καταδίκασαν τις ενέργειες του ΝΑΤΟ, που πυροδοτούν την ειρήνη, δείχνοντας έτσι ότι έχουν καταλάβει ότι ο πόλεμος δεν είναι μακριά. Αντίθετα είναι πολύ κοντά, δίπλα μας. "ΟΧΙ στον πόλεμο. ΟΧΙ στα Αμερικανονατοϊκά γεράκια", "ΝΑΙ στην ειρήνη. ΝΑΙ στη φιλία των λαών", βροντοφώναξαν οι κάτοικοι του νομού και υποσχέθηκαν ότι "κανένας αγώνας δεν είναι χαμένος, παρά μόνο αυτός που δε γίνεται".

Στη συναυλία παραβρέθηκαν και χαιρέτισαν εκπρόσωποι όλων των πολιτικών κομμάτων - εκτός από τη ΝΔ। Αν και καλεσμένοι έλαμψαν διά της απουσίας τους οι δήμαρχοι Σητείας και Λεύκης, σε αντίθεση με τους δημάρχους Ιτάνου και Μακρύ Γυαλού που έδωσαν το "παρών" στη συναυλία. Εκ μέρους της ΚΟ Σητείας του ΚΚΕ μίλησε ο Δημ. Οικονόμου και εκ μέρους της ΚΟΒ Σητείας της ΚΝΕ ο Μ. Αγγελάκης. Από τη Συντονιστική Επιτροπή Ειρήνης χαιρέτισε ο Γ. Καλιαμπέτσος, αλλά και ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Μ. Χατζηνάκης, εκπρόσωποι των Τοπικών Οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΝ, του ΔΗΚΚΙ και άλλοι εκπρόσωποι μαζικών φορέων της περιοχής. "

Πηγή: http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=3769501&publDate=


1999 , Μιλόσεβιτς και ΗΠΑ μαζί. 2011 , Καντάφι και ΗΠΑ ξανά τα ίδια. Το ΚΚΕ ύπνο βαθύ…
Δεδομένη η απουσία Πανευρωπαϊκής αλληλεγγύης στους εξεγερμένους της υπόλοιπης Σαουδικής Αραβίας από πλευράς αριστεράς έως τώρα. Μέχρι την ξαφνική επιλεκτική αλληλεγγύη του ΚΚΕ για τους εξεγερμένους της Λιβύης.. Aρκεί oι δικτάτορές τους να εχθρεύονται το ΝΑΤΟ, έστω και εικονικά.

Οι Αμερικάνοι είναι η φωλιά του καπιταλισμού όπως λέει το σταλινικό ευαγγέλειο. Το ΚΚΕ προτάσσει θωράκιση των σχέσεων ιδιοκτησίας του κράτους του Καντάφι λοιπόν, εναντίον μιας ίδιας μορφής προλεταριακής απορρόφησης αλλά μεγαλύτερου βεληνεκούς, εκείνης των ΗΠΑ.

Ο Καντάφι είναι εσωτερικός εχθρός των Λιβύων προλετάριων, άρα του παγκόσμιου προλεταριάτου.

antiMATer

4 σχόλια:

  1. 3 poulakia kathontan kai plekane polober wste na ta steiloun stous eksegermenous k dustuxous libious........
    Mono pou autoi....den exoun anagh apo poulober.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. oi eksegermenoi einai provokatres leei to kke.. Ta lefta epomenws pane stous ethnikous agwnistes pou pethainoun stin prwti grammi uper tou fasista Kantafi, diladi propantwn kata tou NATO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ε τους ΚΚεδες και δεν ντρεπονται ρε.
    Εδω δες τι αρθρα βγαζουν στις φυλλαδες τους οι ξεφτυλες
    http://www1.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=6172026

    ΑπάντησηΔιαγραφή