Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Εργατικές Κατοικίες, το χρονικό του οικοπέδου





Στη Σητεία έχουν χτιστεί πρόσφατα οι νέες εργατικές κατοικίες (οι οποίες δε θα έπρεπε να αποκαλούνται ως τέτοιες πια, αφού οικονομικά δεν προσφέρουν καμιά ουσιαστική βοήθεια).

Τα αφεντικά, δυσκολεύουν συνεχώς τους εργάτες που πρόκειται να μείνουν εκεί αφού ξανά οι μπίζνες τους έχουν χεσμένη την κοινωνική εξαθλίωση.

Το κομμάτι γης που αξιοποίησε ο ΟΕΚ ήταν προβληματικό εξ’ αρχής. Δημιουργήθηκαν απανωτά κολλήματα με το ιδιοκτησιακό καθεστώς καθώς ένα μέρος του οικοπέδου που τελικά χτίστηκε, δεν είναι στην ιδιοκτησία του οργανισμού. Δημοπρατήθηκε το έργο ήδη προβληματικά, χτίστηκαν οι 30 κατοικίες σε ένα μέρος τους παράνομα, ενώ ωστόσο οι ιδιοκτήτες της κατειλημμένης γης μπήκαν σε νομικές διαδικασίες διεκδίκησης. Το έργο υλοποιήθηκε και η ξέμπαρκη γη θα αγοραστεί ενώ αρκετό καιρό οι υποψήφιοι εργάτες γατζώνονταν από τον υφυπουργό εργασίας Κεγκέρογλου μπας και τρέξει την όλη κατάσταση που εκτός των άλλων είχε και αρχαιολογικά ευρήματα να την καθυστερήσουν. Θέλουν να μας πουν δηλαδή πως εξ’ αρχής η δημοπρασία, τα τότε αφεντικά και ο ΟΕΚ πέσαν σ’ ένα λάκκο που έφτιαξαν μόνοι τους. Αφήστε μας να μην μας πείθει το concept.

Αφού παραθέσαμε συνοπτικά τα δεδομένα, ας προσθέσουμε κάποιες δικές μας περιθωριακές και ασήμαντες παρατηρήσεις:

Το λεγάμενο οικόπεδο είχε μια ιστορία πρωτύτερα όπου κάτοικος της Σητείας είχε επιχειρήσει να το αγοράσει. Απευθύνθηκε στον τότε δήμαρχο Πετράκη ώστε να τον συμβουλευτεί σχετικά με ένα δίλλημα αγοράς. Ο υποψήφιος αγοραστής ενδιαφερόταν για την αγορά εκείνου του οικοπέδου αλλά παράλληλα ενδιαφερόταν και για κάποιο κοντά στο αεροδρόμιο της πόλης.
Ζήτησε πληροφορίες από το δήμαρχο για τις πιθανότητες κολλημάτων στην περίπτωση που χτίσει στο οικόπεδο και για το αν θα επηρεαστεί από κάποια επέκταση του αεροδρομίου στο μέλλον.Ο δήμαρχος αφού έλεγξε τις πληροφορίες και των δύο, πρότεινε στον σητειακό την αγορά εκείνου στο αρεοδρόμιο γνωρίζοντας τα μελλοντικά εμπόδια που θα επιφέρει η προέκτασή του.

Εν τέλει, ο σητειακός αγόρασε σύμφωνα με τη γνώμη του δημάρχου, ξεκίνησε να χτίζει εκεί ώσπου τον σταμάτησε με χτισμένα θεμέλια η υπηρεσία του αεροδρομίου. Το σημερινό οικόπεδο που αξιοποίησε πρόσφατα ο ΟΕΚ το είχε πριν στην ιδιοκτησία του ο δήμαρχος (ώσπου το πούλησε σ’ αυτήν).Το είχε αγοράσει για πάρτη του λίγο μετά την εξαπάτηση του θύματός του. Η αξία της επένδυσης είναι σαφης.




antiMATer

3 σχόλια:

  1. AA!!

    Μόλις διαπίστωσα κάτι πολύ σημαντικό!
    Το χαμόγελο είναι τελικά που βγάζει δήμαρχο..
    Αυτό το χαριτωμένο χαμόγελο έχει μονίμως ζωγραφισμένο και ο Πατερής στο χειλάκι.
    Τελικά το χαμόγελο είναι χαρακτηριστικό κοινωνικής κάστας.. Τέλος

    (Μόνο οι αρχόντοι μπορούν και (γ)χαμογελούν τέτοιους καιρούς)

    Επενδύσεις, εξαπατήσεις, ταπεινό "αριστερό" προφιλ, ανώτατη μόρφωση...γαλλικά κρασιά (το σουλτανί δεν κάνει ούτε κατά διάνοια) και μεγάλη βιβλιοθήκη. Ναι, τότε μόνο ένας επαρχιώτης γίνεται άνθρωπος.


    όξω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://www.youtube.com/watch?v=YAOOQfWKvEc&feature=related

    Οι ήρωες τελικά έχουν κόκκινα μάγουλα.

    Αι σιχτιρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟ ΣΟΥΛΤΑΝΙ ΚΑΙ ΤΟ ΛΙΑΤΙΚΟ ΤΟ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΕΓΩ ΚΑΙ Ο ΠΕΡΟΝΟΣΠΟΡΟΣ. ΑΥΤΟΙ ΑΣ ΠΙΝΟΥΝ ΓΑΛΛΙΚΑ.

    Sitiafightclub

    ΑπάντησηΔιαγραφή