Τρίτη, 31 Αυγούστου 2010

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΗΤΕΙΑΣ

Κουρουπάκης , Ζερβάκη, Πατεράκης και καιροφυλακτούντα παιδιά του Κεπολ. Αυτοί θα είναι στο προεκλογικό μας προσκήνιο για αυτήν, την επόμενη και για όσες άλλες τετραετίες θελήσουν. Άλλωστε η εξουσία δε χόρτασε κανέναν. Εκτός και αν αποφασίσει κάποιος να διακόψει την προώθηση τέτοιων παλαιολιθικών ιδεών. Αυτές καρποφορούν σε μικρές κοινωνίες μέσω της άμεσης επαφής μεταξύ των πολιτών και των τοπικών αρχών, έχοντας ως αποτέλεσμα αυτό που αντικρίζουμε τώρα και χρόνια: Επισκέψεις πολιτικών σε σπίτια ψηφοφόρων, πολλά υποσχόμενοι σε τέτοιες περιόδους αναβρασμού, επιτυγχάνοντας, συμβουλευόμενοι image maker, πιο ανθρώπινες επαφές με αντάλλαγμα την ψήφο. Την πελατειακή δηλαδή δέσμευση του κάθε σπιτικού (πράγμα που προωθεί τη μη συλλογική σκέψη και την εξάλειψη του αντίλογου καθώς μια τέτοια πράξη συνιστά προδοσία).
Έτσι, όταν μιλάμε για ψηφοφορία σε μικρή κοινωνία αναφερόμαστε σε <<κόντρα>> μεταξύ δρομολογημένων κομματικά πολιτών από υποψήφιους που με άνεση προδιαγράφουν το μέλλον αφού στην πράξη δεν υπάρχει κανένα ρίσκο. Άρα και καμία αντιπαράθεση ανάμεσα τους : η κομματική συνείδηση επιβλήθηκε ενάντια της πολιτικής.
Ας θέσουμε λοιπόν την άποψή μας για τα νέα παλαιολιθικά τεκταινόμενα:

Κουρουπάκης. Νυν δήμαρχος Σητείας, εν δυνάμει υποψήφιος δήμαρχος Σητείας και εν δυνάμει υποψήφιος αντί περιφερειάρχης Κρήτης:

• Αποσιώπηση της πρόσφατης επικινδυνότητας της παραλίας της Σητείας λόγω μικροβίων, τα οποία προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα υγείας ενώ η γαλάζια σημαία ανέμιζε θριαμβευτικά, διατηρώντας την τουριστική έλξη.
• Επί σειρά ετών επιμένει να αποφασίζει μόνος για τα αρχιτεκτονικά δημιουργήματα, ¨απείρου κάλους¨ που κοσμούν την πόλη και για τα έργα πνοής (βλέπε σιντριβάνι που σε περίοδο οικονομικής κρίσης με άνεση έδωσε 250.000 ευρώ).
• Παραμέληση του βόρειου οδικού άξονα Σητείας-Αγίου Νικολάου
• Συνενοχή στη διατήρηση της υποβάθμισης του Γενικού Νοσοκομείου Σητείας (ο κύριος Κουρουπάκης σε περίπτωση ασθένειας του δε θα τολμούσε να ζητήσει τη βοήθεια του συγκεκριμένου νοσοκομείου)
• Ο κύριος Δήμαρχος, εδώ και χρόνια, επιτρέπει στους ταξιτζήδες να μπλοκάρουν τη δημιουργία αστικής συγκοινωνίας πράγμα που ζητούν επίμονα οι ηλικιωμένοι άνθρωποι, αφού η Σητεία είναι μια κουραστικά ανηφορική πόλη.
• Άλογη καθυστέρηση παράδοσης των νέων εργατικών κατοικιών της πόλης, ενώ είναι ετοιμοπαράδοτες. Μήπως συνδέεται άμεσα με τον αδερφό του Δημάρχου, ο οποίος αν και ευκατάστατος λέγεται ότι είναι στη λίστα για να πάρει σπίτι?
• Η φωτιά που έπιασε πριν δύο χρόνια στην Αγιά-Φωτιά να υποθέσουμε Δήμαρχε πως καμιά σχέση δεν είχε με εσάς και με τα οικόπεδα της οικογένειας σας στην περιοχή?Ζερβάκη.Νυν πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας, εν δυνάμει υποψήφια δήμαρχος Σητείας υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι ο Κύριος Κουρουπάκης θα κατέβει υποψήφιος αντί περιφερειάρχης.

• Η πιστή σύντροφος σε όλη την πολιτική καριέρα του Κυρίου Κουρουπάκη ( Πασοκοθρεμένη και αυτή) θα κλιθεί από τον ίδιο να κατέβει υποψήφια Δήμαρχος Σητείας στην περίπτωση που η θυσία του Δήμου Μακρύ Γιαλού ευδοκιμήσει και ο Κουρουπάκης μεταφερθεί στην Περιφέρεια Κρήτης (θα εξηγήσουμε αναλυτικά παρακάτω).

Πατεράκης .Νυν αντινομάρχης νομού Λασιθίου, παλαιότερος επίδοξος Νομάρχης όταν η θέση του Νομάρχη χήρεψε και αποφασισμένος υποψήφιος Δήμαρχος Σητείας:

• Ως αντινομάρχης και νομαρχιακός σύμβουλος έχει δημιουργήσει πατερακικό στρατό .
• Όρνιο θα λέγαμε , που δε χάνει ποτέ ευκαιρία προώθησής του, διψασμένος για περισσότερη εξουσία και αναγνωρισημότητα.
• Πολιτικές πεποιθήσεις: Πασόκ
Παρά την ταμπέλα ετούτη όμως γίνεται και χαμαιλέοντας.(Ελίσσεται ανάλογα τις περιστάσεις)


Καιροφυλακτούντα παιδιά του Κεπολ.

• Πρόκειται για μία κίνηση καμουφλαρισμένων Πασόκικων πεποιθήσεων, η οποία κάνει κριτική εκ του ασφαλούς μη προτείνοντας πολιτικές λύσεις ώστε να εμφανιστούν ως σωτήρες και αυτόβουλη πρόταση των πολιτών της Σητείας. Ο μετριοπαθής τρόπος διαφωνίας τους, είναι απόδειξη αυτής τους της τακτικής για κοινωνικό άνοιγμα με συμπαθητικό προφίλ αφού στην περίπτωση Μακρύ Γιαλού εξέφρασαν τη διαφωνία τους εις βάρος του δήμαρχου Μακρύ Γιαλού και όχι των τοπικών αρχών ονομαστικά.

• Έχουν ειπωθεί πολλά τον τελευταίο καιρό για ασυδοσίες Πετράκη εις βάρος των απολυμένων του, πράγμα που ώθησε τελικά στην προσωρινή απραξία τον ίδιο, την προώθηση της κόρης του Πελαγίας(νυν νομαρχιακή σύμβουλος) και του συζύγου της Ζαγκότη. Έτσι επέρχεται το σχέδιο ¨β¨ με νέο υποψήφιο καθάριας υπόληψης μέσα από το κεπολ έως ότου επανέλθει δριμύτερο το Πετρακέικο, έχοντας αποκατεστημένη τη φήμη του την επόμενη τετραετία.
ΣΥΝΔΕΣΗ: ΚΟΥΡΟΥΠΑΚΗΣ-ΖΕΡΒΑΚΗ- ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ-ΚΕΠΟΛ-ΠΕΤΡΑΚΗΣ- ΘΕΜΑ ΜΑΚΡΥ ΓΙΑΛΟΥ

Ας βάλουμε τα πράγματα στη σωστή σειρά..
Όλα τα παραπάνω είναι άρρηκτα συνδεδεμένα μεταξύ τους.

 Αρχικά ο Δήμος Μακρύ Γιαλού παραχωρήθηκε (πάντα στα πλαίσια της ορθής πολιτικής βούλησης) από τον Κουρουπάκη στον Μαστοράκη (νυν δήμαρχο Ιεράπετρας) εξαιτίας των άκρατων προσωπικών βλέψεων του πρώτου για την περιφέρεια. Ο κύριος Μαστοράκης είναι αυτός που πιθανότατα θα είναι υποψήφιος περιφερειάρχης με το Πασοκ. Έτσι μετά από συνεννόηση των δύο, ο μεν Μαστοράκης προσφέρει στον Κουρουπάκη την υποψηφιότητα για τη θέση του αντιπεριφερειάρχη και ο Κουρουπάκης ως αντάλλαγμα πουλάει το Δήμο Μακρύ Γιαλού.

 Επωφελούμενη από την επίτευξη αυτού του κρυφού διακανονισμού είναι η κ. Ζερβάκη, την οποία θα προτείνει,ως υποψήφια δήμαρχο,ο πιστός της σύντροφος Κουρουπάκης καθώς εν απουσία του θα μπορεί ξανά να εισβάλει στα πολιτικά τεκταινόμενα της Σητείας .

 Λαμβάνοντας ως δεδομένη τη συναδελφική αλληλεγγύη μεταξύ Πατεράκη και Πελαγίας (η δεύτερη την περίοδο που ο πρώτος διεκδικούσε τη θέση του εκλιπόντος Νομάρχη ήταν η μόνη από τους νομαρχιακούς συμβούλους που τον στήριξε) ,αποδεικνύεται αληθής η αλληλοϋποστήριξη Κεπολ- Πατεράκη.
Οι κινήσεις των δύο (Κεπολ- Πατεράκη) είναι σχεδιασμένες, με μακροχρόνιες βλέψεις.
Προκειμένου να ενισχυθεί η υποψηφιότητα του Πατεράκη στην παρούσα εκλογική διαδικασία το Κεπολ θα κατεβάσει έναν υποψήφιο Δήμαρχο (προφανώς μικρότερης δύναμης) ώστε να μην υπάρξει αυτοδύναμος συνδυασμός από τον πρώτο εκλογικό γύρο. Πηγαίνοντας σε δεύτερη εκλογική αναμέτρηση ανάμεσα στον Πατεράκη και στην/στον Ζερβάκη-Κουρουπάκη, ο υποψήφιος του Κεπολ θα ταχθεί ανοικτά υπέρ Πατεράκη με αποτέλεσμα να είναι και ο νέος Δήμαρχος Σητείας.
Συμπέρασμα για το μέλλον είναι το εξής: Στις επόμενες εκλογές, όπου θα έχει τηρηθεί η συμφωνία του Κεπολ- Πατεράκη για μια θητεία του δεύτερου και ενώ μέχρι τότε θα έχει αποκατασταθεί η θιγμένη οικογένεια Πετράκη, η Πελαγία θα επανέλθει να διεκδικήσει τη θέση που τόσο ποθεί με πιο οργανωμένη στρατηγική ώστε να μην χαλάσουν ξανά έτσι εύκολα τα σχέδια της οικογένειας.

Θριαμβεύουν μόνο οι ΝΥΝ και οι ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΕΣ
Το ΜΕΛΛΟΝ είναι στο φιλτράρισμα ειδήσεων της αντιπληροφόρησης , που δεν ζητάει εξουσία

2 σχόλια:

  1. Η προσαρτιση του Δήμου Μακρύ Γιαλού στο Δήμο Ιεραπετρας αποτελεί απώλεια εδάφους για την Σητεία.Προιον εσχάτης προδοσίας του ντοπιου πολιτικού κατεστημένου των Καρχιμοπλακιωτοκουρουπακηδων που αντι να βρούνε τρύπα να κρύψουν τη ντροπή τους,γυρνάνε και κάνουν χειραψίες στα πανυγυρια και στα καφενεία. Αυτοι βέβαια κάνουν αυτό που ξέρουν:γατζώνονται με τα νύχια στο σκοινί της εξουσίας ,εμείς όμως γιατί δεν τους τα κόβουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. οι εκλογές έρχονται, ιδού η ευκαιρία να τους τα κόψουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή